Cum a reușit interlopul Duțu de la Iași să desfigureze un polițist care a descins peste el

0
820

Dosarul care îl vizează pe interlopul Alexandru Huțuleac, zis Duțu, cercetat pentru că a vrut să ucidă un polițist cu sabia, încă nu a primit o pronunțare. El se află sub control judiciar. Victima sa, polițistul Dan Ciprian Sfichi nu mai poate profesa vreodată.

Interlopul Alexandru Huțuleac, zis ”Duțu”, a vrut să ucidă un polițist de la Intervenții Speciale care a descins peste el. Din fericire omul legii nu a murit însă nu-și mai poate continua cariera. S-a pensionat medical și face și acum recuperare.

Instanța nu a soluționat însă dosarul în care Huțuleac este cercetat.Interlopul este un apropiat al fraților Corduneanu de la Iași dar și al clanului Cămătaru din București.

Cum a reușit interlopul Duțu de la Iași a reușit să desfigureze un polițist care a descins peste el

Calvarul polițistului Dan Ciprian Sfichi a început pe 5 decembrie 2017. Structurile de combaterea a crimei organizate monitorizau de multă vreme o grupare de traficanți de droguri din zona Rădăuți.

În dimineața acelei zile s-a decis intrarea în forță în locuințele mai multor suspecți printre care și a lui Alexandru Huțuleac. Doar că unul dintre polițiști nu era echipat corespunzător.

Cel expus a fost chiar Dan Ciprian Sfichi. Ce s-a întâmplat?

Conform unor informații primite de Monitorul de Suceava, după ce au strigat „Deschide! Poliția!” și au spart ușa de la intrare cu berbecele, trei polițiști de la Acțiuni Speciale au intrat în casa suspectului. Primul a fost chiar Sfichi.

În mod normal, polițistul trebuia să poarte cască de protecție. Răspunsul, neoficial, primit de sursa citată, a fost halucinant: acesta era singurul membru al echipei de intervenție rapidă care nu era echipat corespunzător fiindcă erau prea mulți „mascați” și prea puține căști.

În acea perioadă, SAS Suceava ar fi avut, la momentul respectiv, 24 de luptători care lucrau în mai multe ture, iar căștile erau doar pentru o echipă de intervenție.

Imediat după ce polițiștii au pătruns în casă, Huțuleac, care coborâse deja în hol și avea în mână o sabie de „samurai” (cu o lungime totală de 102 centimetri și o lamă cu formă curbată a tăișului de 72,6 cm), l-a lovit în „orb”, în zona capului, pe polițist.

Dan Ciprian Sfichi a primit o lovitură extrem de violentă, care aproape că i-a despicat capul, deși acesta s-a apărat cu brațul. Polițistul a ajuns în stare foarte gravă la spital, inițial medicii fiind rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Constituția robustă și viața sportivă l-au ajutat însă pe polițist să-și revină treptat, chiar dacă nu complet.

El face și acum recuperare și a fost pensionat medical, neavând cum să mai lucreze în poliție.

La aproximativ trei luni de la atac, la final de martie 2018, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Alexandru Huțuleac, în stare de arest preventiv, pentru infracțiunile de ultraj sub forma tentativei de omor, constituire de grup

infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de persoane și loviri sau alte violențe. Trimiterea în judecată s-a făcut într-un dosar mai complex, cu cinci inculpați, legat de traficul de droguri.

Huțuleac a declarat că a crezut că rivalii intră peste el în casă.

Procurorii DIICOT au reținut în rechizitoriul de trimitere în judecată intenția de a ucide, autorul lovind cu putere, în plan vertical, cu sabia ascuțită, fapt care nu prea poate fi contestat.

Alexandru Huțuleac a declarat că nu ar fi lovit cu sabia dacă știa că la ușa sa sunt polițiști. Acesta îl cunoștea pe polițistul Sfichi, care este tot din Rădăuți.

Dosarul tergiversat prin Tribunal

Dosarul urma să fie judecat de Tribunalul Suceava, care însă și-a declinat competența spre o altă instanță competentă în grad, o decizie în acest sens luând Curtea de Apel Suceava. Așa a ajuns dosarul la Tribunalul Botoșani, însă trecuse deja aproape un an de la trimiterea în judecată.

La Tribunalul Botoșani au fost audiați martori și inculpați, doar că judecătorul care constituia completul a ieșit la pensie. Așadar, dosarul a fost preluat de un alt magistrat. Asta înseamnă că procesul s-a reluat de la zero, mai scrie Monitorul de Suceava.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments