Proprietarul căminului de bătrâni unde a locuit Zina Dumitrescu face dezvăluiri cutremurătoare

0
247

„Am văzut multe cazuri dureroase. Trebuie să-ți pui un semn de întrebare când e ieftin. 2500 de lei pe lună e puțin”. Proprietarul căminului de bătrâni unde a locuit Zina Dumitrescu, despre ororile petrecute în azile.

Proprietarul căminului de bătrâni unde a locuit Zina Dumitrescu a făcut câteva dezvăluiri neașteptate despre ororile petrecute în azile.

Ion Cassian a spus ce se ascunde în spatele acestor orori și la ce ar trebui să fie atenți oamenii atunci când vor să-și înscrie rudele în centrele de bătrâni.

Scandalul „azilele groazei’ a făcut ca, în ultimele săptămâni, să se îndesească controalele în azilele de bătrâni din țară, scrie Impact.ro.

În total, urmează să fie reanalizate autorizațiile a mai bine de 5.000 de cămine private și de stat. Poprietarul căminului de bătrâni unde a locuit Zina Dumitrescu face dezvăluiri cutremurătoare

Propietarul căminului în care a locuit Zina Dumitrescu

În urma acestui scandal, și Ion Cassian, proprietarul căminului de bătrâni din Ghermănești, cel în care a locuit și Zina Dumitrescu, a vorbit despre controalele efectuate în ultima vreme.

„Zi de zi vin controale acum, de peste tot, vin mai des, da, de când cu scandalul. Înainte veneau și nu prea, dar ei știau care sunt căminele execrabile și care sunt curate.

La noi nu prea aveau ce să găsească, la mine totul e farmacie, la orice oră, nu trebuie să se anunțe un control”, a declarat acesta pentru Impact.ro.

În continuare, Ion Cassian a vorbit și despre costul real al unui pacient. Acesta a explicat motivul din cauza cărora în unele azile condițiile lasă de dorit.

Raport calitate-preț

Conform spuselor lui, totul depinde de taxa mult prea mică, concepută din dorința de a trage cât mai mulți pacienți.

„Nu știu exact costul unui pacient, în București, dar am auzit că e și de 2.500 de lei. E o taxă însă foarte mică.

Când ceva este mai ieftin, decât e normal, trebuie să-ți pui un mare semn de întrebare. Un proprietar trebuie să plătească lumina, gazele, salariile, tot felul de taxe.

Toate au un cost care se reflectă în taxă. Eu nu mi-aș lăsa părintele acolo unde mi se impune taxă mică și un program de vizită. Mi s-ar părea cusut cu ață albă să aibă program de vizită.

Eu trebuie să am dreptul să-mi văd părintele când doresc. Vreau să sun la sonerie și să zic: ‘Bună ziua, am venit să-mi văd tatăl!’.

Cât costă, de fapt, cazarea într-un azil

Așa, pur și simplu, fără să îi anunț din timp. Familiile trebuie să verifice starea de sănătate a rudelor internate, nu e normal să se ajungă la nivelul acesta, să cerșească, e inuman.

Prețul real este între 3.000 și 4.000 de lei, depinde de complexitatea serviciilor, a mâncarii, dacă se folosesc pamperși, etc.

Sunt și persoane care au probleme cu deglutiția și atunci e nevoie de un angajat care trebuie să îi dea să mănânce, trebuie pasate alimentele. Păi, din 2.500 de lei, ce îi dai de mâncare, toată luna? Pește congelat? La control se verifică inclusiv frigiderele, termenul de garanție al alimentelor. Noi luăm alimente din 3 în 3 zile, în special lactatele, pentru a se consuma în termen”, a mai spus propietarul.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments