Theodor Bulacovschi este seful de promoție de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” si a obtinut nota zece la Bacalaureat. Practic, acesta a fost ultimul pas pe care l-a facut tanarul admis la pste zece universitati de prestigiu din SUA.
„A fost destul de munca, acum eu, aplicand pentru o universitate in Statele Unite ale Americii, efortul predominant l-am depus in a doua parte a anului calendaristic si tin sa mentionez ca nu am facut pregatire in afara orelor de curs”.
Theodor Bulacovschi a ales să studieze inginerie și științe aplicate la Universitatea din Pennsylvania. Fondată în 1740, este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din SUA. Șeful de promoție al Colegiului Național „Costache Negruzzi”, Theodor Bulacovschi, spune că în 29 august are primul curs, dar trebuie să fie mai devreme acolo, pentru cazare, asigurări, dar și pentru perioada de pregătire și de acomodare
„Era dificil sa fac o previziune pentru ca evaluarea poate fi subiectiva doar ca avand in vedere ca am fost foarte bine pregatit de profesorii din scoala dar am reusit si performanta de a fi sef de promotie nu era neaparat sa am o nota multumitoare la bacalaureat dar desigur a fost foarte placut sa vad ca este nota 10″.
Theodor a aplicat inca de la inceputul anului la mai multe universitati din Statele Unite.
„Am aplicat la 25 de universități din Statele Unite și zece au fost răspunsuri favorabile. Șase m-au pus pe lista de așteptare și la nouă am fost respins. Am ales University of Pennsylvania, universitate Ivy League, una dintre cele mai vechi universități din Statele Unite. Voi merge la școala lor de inginerie. Au și cea mai bună școală de business din lume și voi lua și cursuri de economie. Mă gândesc poate la MBA ulterior. Au fost factorii principali care mi-au motivat alegerea”, a declarat acesta pentru republica.ro.
Tanarul a ales sa studieze in strainatate pentru ca se fac investitii importante in educatie si in sprijinirea studentilor.
„Școlile din Statele Unite sunt printre cele mai bune din lume. Și voiam să întâmpin o provocare, să mă duc într-un mediu în care să am ocazia să văd care este potențialul meu maxim. Sigur, există oportunități foarte bune și în România, și în Europa, și în multe alte state. Doar că pentru mine asta a fost alegerea potrivită. Pentru că mai există și aspectul stilului de viață. Este un mediu foarte competitiv. În care munca în plus chiar este recunoscută și se pune mult preț pe ea. Și pentru asta am ales să mă duc în Statele Unite”.