Spaniolul Bernabe Zapata Miralles și francezul Hugo Gaston, finaliștii turneului Concord Iași Open

0
45

Turneul ATP Challenger 100 – Concord Iași Open, dotat cu premii totale de 118.000 de euro, și-a desemnat, sâmbătă, finaliștii.

În finala probei de simplu vor juca spaniolul Bernabe Zapata Miralles, principalul favorit al turneului de la Iași, și francezul Hugo Gaston, al șaselea pe lista capilor de serie.

Spaniolul Bernabe Zapata Miralles și francezul Hugo Gaston vor juca cu trofeul pe masă la Concord Iași Open

În prima semifinală a zilei, ibericul Bernabe Zapata Mirales, 26 de ani, locul 53 ATP, principalul favorit, l-a învins pe chilianul Cristian Garin (27 de ani, favorit 5), numărul 124 mondial, scor 2-6, 7-5, 6-3, după un meci extrem de spectaculos ce a durat două ore și 11 minute.

Miralles a început mai slab meciul și a pierdut primul act cu un categoric 2-6, însă și-a ridicat nivelul în setul secund și a reușit să-și adjudece următoarele două seturi, calificându-se în marea finală de duminică.

”Consider că am făcut cel mai bun meci al meu în această săptămână. Începutul de azi nu a fost așa cum mi-aș fi dorit, însă mi-am găsit nivelul în următoarele două seturi și sunt foarte fericit pentru calificarea în finală. Sunt fericit să revin pe zgură și să fiu pentru prima dată la Iași. Nu am jucat rău în turneele pe iarbă, dar pe zgură mă simt mult mai bine. Mă simt foarte bine aici la Iași și în general în România”, a spus Miralles după semifinala cu Garin.

Hugo Gaston, la a doua finală la Iași, după cea din 2021

Al doilea finalist al ediției din acest an este francezul Hugo Gaston, 22 de ani, locul 137 ATP, al șaselea favorit 6. Gaston l-a învins în semifinale pe canadianul Steven Diez (32 de ani), numărul 278 mondial, scor 6-4, 6-4 și îl va întâlni în finala de duminică pe spaniolul Miralles.

Hugo Gaston este la a doua finală jucată la Iași, după cea din 2021, când a fost învins de cehul Zdenek Kolar (5-7, 6-4, 4-6).

”Sunt fericit să revin în finală la Iași, îmi place foarte mult acest turneu și mă bucur să joc din nou finala. Adversarul meu din finală este un jucător de Top 50, va fi un meci dificil, dar voi da tot ce am mai bun pentru a câștiga trofeul”, a declarat Gaston după ce s-a calificat în finală.

Finaliștii vor primi 60 de puncte ATP și 9.415 de euro, în timp ce semifinaliștii rămân cu 36 de puncte ATP și un cec de 5.555 de euro.

În ultimul meci al zilei, a doua semifinală de dublu, perechea Nicolas Barrientos (Columbia) / Aisam Qureshi (Pakistan), favorită 2, s-a calificat în finala de duminică după 7-6 (5), 7-5 cu dublul Marius Copil (România) / Zdenek Kolar (Cehia).

 

Rezultatele înregistrate sâmbătă:

Semifinale simplu

Bernabe Zapata Miralles (Spania, 1) – Cristian Garin (Chile, 5) 2-6, 7-5, 6-3

Hugo Gaston (Franța, 6) – Steven Diez (Canada) 6-4, 6-4

Semifinală dublu

Nicolas Barrientos (Columbia) / Aisam Qureshi (Pakistan) Nr. 2 – Marius Copil (România) / Zdenek Kolar (Cehia) 7-6 (5), 7-5

 

Programul de duminică, 16 iulie:

Terenul Central

Finala de dublu – Ora 13.00

Gabi Boitan (România) / Bogdan Pavel (România) – Nicolas Barrientos (Columbia) / Aisam Qureshi (Pakistan), Nr. 2

Finala de simplu – Nu înainte de ora 15.00

Bernabe Zapata Miralles (favorit 1) – Hugo Gaston (Franța, 6)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentS-au stabilit semifinalele la Concord Iași Open. Francezul Hugo Gaston, victorie de Ziua Franței, în uralele fanilor
Articolul următorVIDEO! Două lebede au fost surprinse cum traversază trecerea de pietoni împreună cu puii lor. Moment plin de emoție
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments