Unul dintre cei mai bogați bugetari și-a cumpărat un apartament în Emiratele Arabe Unite. Ion Sterian, directorul Transgaz, are 4 milioane de lei în conturi

0
176

Ion Sterian, directorul general al companiei cu capital majoritar de stat Transgaz, și-a cumpărat în 2022 un apartament de 99 metri pătrați în Emiratele Arabe Unite, potrivit declarației sale de avere. Sterian este unul dintre cei mai longevivi șefi de companii de stat și a fost implicat în mai multe scandaluri.

Sterian a vizitat Emiratele Arabe în mai multe rânduri, ultima oară în ianuarie 2023, când a avut și discuții cu compania locală de gaze.

Tot în 2022, Sterian și-a mai cumpărat și un apartament de 88 mp în București.

El mai are o casă de locuit în București de 198 mp, cumpărată în 2020, și o casă de vacanță în Breaza, moștenită. Șeful Transgaz mai are și trei terenuri agricole în Brăila, cumpărate în perioada 2000 – 2007.

Ion Sterian are în conturi 2,1 milioane lei, 333.129 dolari (circa 1,4 milioane lei), 100.000 euro (circa 0,5 milioane lei) și 36.939 dirrhami (moneda din Emirate, circa 44.000 de lei), potrivit declarației sale de avere.

Profitul obținut de Transgaz în 2021 a fost de circa 167 milioane lei (circa 34 milioane de euro).

Context. Șeful Transgaz a fost în centrul unei controverse legate de studii. HotNews.ro a descoperit în 2019 că acesta a trecut studii false în CV, susținând că are o diplomă de inginer la Facultatea de Petrol și Gaze, deși diploma sa este de subinginer. Sterian a recunoscut ”eroarea” într-un comunicat și a anunțat că a absolvit în 2002 (la 43 de ani) Facultatea de Inginerie Economică, Management și Dezvoltare Rurală la Universitatea de Agronomie și Medicină Veterinară București – o specializare fără nici o legătură cu obiectul de activitate al Transgaz.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPeste 1.000 de candidați vor susține examenul de intrare la Automatică și Calculatoare. Cifre record în primele două săptămâni de admitere la TUIASI
Articolul următorCentrul de zi „Ion Holban” pentru copii cu nevoi speciale continua să funcționeze deși nu mai avea licență. Prefectura cere demisia lui Costel Alexe și a directorului DGASPC Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments