Ce este „Barbie Botox”, cea mai recenta obsesie de frumusete de pe TikTok?

0
182

Isabelle Lux, o creatoare de continut in varsta de 32 de ani din Palm Beach, Florida, a declarat ca a fost ingrozita in timp ce statea pe scaun in asteptarea „Botoxului Barbie” – 40 de unitati de neurotoxina injectate in trapez, muschiul care ii sustine gatul. Ea dorea sa isi subtieze umerii in vederea pregatirii nuntii, precum si sa scape de unele dureri de spate superioare. „Ma gandeam tot timpul: ‘Daca totul merge bine, va fi grozav si abia astept sa o impartasesc (online)’. Daca merge prost, mai bine ii avertizez pe oameni’. Asa ca, practic, m-am gandit ca indiferent ce se intampla, voi spune oamenilor’. Si, Doamne, m-am rugat doar ca totul sa mearga bine”.

Procedura a fost conceputa initial pentru a ajuta la eliberarea muschilor trapezului, care erau suprasolicitati si care puteau cauza migrene si tensiune cervicala intensa. Acum, este administrata off-label pentru a diminua din punct de vedere cosmetic dimensiunea umerilor, alungind gatul. Si castiga teren pe retelele de socializare.

„Atunci cand Botoxul este injectat intr-un muschi, opreste conexiunea cu nervul”, a declarat pentru CNN, intr-un interviu telefonic, Dr. Parisha Acharya, medic estetician principal la renumita clinica londoneza de estetica medicala Waterhouse Young. „In timp, duce la o slabire si paralizie a muschiului. Indirect, muschiul se micsoreaza”.

Hashtag-ul „Barbie Botox” are in prezent peste 7 milioane de vizualizari pe TikTok, unde MediSpas si clinicile documenteaza injectarea clientilor lor, adaugand legende roz pastel si emoji stralucitoare. Videoclipul lui Lux, care detaliaza propria experienta cu tratamentul, a fost vizualizat de peste 250.000 de ori. Ea isi atribuie meritul de a fi inventat expresia. „A pornit de la ideea ca vei arata mai mult ca o Barbie atunci cand iti faci operatia, ceea ce nu cred ca este un lucru rau”, a declarat ea pentru CNN intr-un interviu telefonic. „Alungeste gatul, subtiaza umerii si creeaza un fizic foarte delicat atunci cand este facut cum trebuie.”

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPolitia i-a pus sa-si stranga cojile de seminte din parc. Plus amenda
Articolul următorServiciul de Securitate al Ucrainei confirmă oficial că liderul AUR George Simion are o interdicție de 3 ani de intrare pe teritoriul ucrainean
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments