Confruntarea tenorilor ieșeni: „Dragul meu fost coleg, dacă ai fi atins măcar jumătate din nivelul profesional pe care acești artiști îl au, ai fi ințeles ce răspundere poartă un solist”

0
3691

Nu este vorba despre premiera unui spectacol în care cei doi tenori Andrei Apreotesei și Cosmin Marcovici susțin un recital, ci de un val de reacții.

Totul ar fi pornit de la o declarație pe care directorul Ateneului National din Iasi ar fi facut-o la un post national de televiziune.

Desi era vorba despre un subiect general, despre cât de importanta este construirea unui nou sediu de Opera, Andrei Apreotesei a declarat ca instituția are nevoie de o cladire noua pentru ca de ani de zile spectacolele sunt găzduite la Teatrului Național din municipiu, mai mult din milă.

Intrebat daca este greu ca două instituţii de o asemenea anvergură să împartă un singur spaţiu, acesta a raspuns:

E foarte greu fiindcă vorbim de artişti, iar artiştii sunt capricioşi, artiştii sunt sensibili, artiştii sunt mofturoşi şi asta-i face speciali, este de părere Andrei Apreotesei, manager Ateneu Național Iaşi.

Bineinteles ca reactiile nu au intarziat sa apara. Fostul manager al Operei Nationale Romane din Iasi, Cosmin Marcovici a postat pe retelele de socializare un mesaj prin care si-a exprimat nemultumirea fata de declaratiile lui Andrei Apreotesei, adresandu-i cuvinte dure.

„Domnul Apreotesei face o declarație prin care ii caracterizeaza pe solisti ca fiind capriciosi, mofturosi.

Dragul meu fost coleg, daca ai fi atins macar jumatate din nivelul profesional pe care acesti artisti il au, ai fi inteles ce raspundere poarta un solist, un artist, in momentul in care urca pe scena si interpreteaza un rol de prim rang.

Asa ca rugamintea mea este sa fii mult mai rezervat in declaratiile pe care le faci despre artisti in postarile tale”, a declarat Cosmin Marcovici.

4.3 9 votes
Article Rating


Articolul precedentPiața agro-alimentară din Rediu pune pe jar autoritățile. Ce se va întâmpla cu finanțarea de 500.000 de lei de la Consiliul Județean Iași
Articolul următorMicul șarlatan Alubabà a mai găsit o victimă inocentă: meleonarul fantezist Bodănel Alugheorghie
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments