Începe Campionatul Mondial de Esports de la Iași

0
100

Cel mai mare eveniment al sporturilor digitale va incepe in curand la Iasi. 700 de jucatori din 120 de tari sunt asteptati in capitala Moldovei sa participe la Campionatul Mondial de Esports. Competitia va dura 10 zile iar jucatorii se vor infrunta, incepand cu 26 august pentru a obtine titlul suprem la jocuri video. Premiile se ridica la 500 de mii de dolari.

Cei mai buni jucatori de gaming din lume sosesc in aceste zile la Iasi. Tineri si pasionati de jocurile video, acestia se vor infrunta in cea mai mare competitie sportiva digitala din lume.  Evenimentul va atrage atentia publicului larg datorita suprizelor pe care organizatorii le-au pregatit. Cei mai cunoscuti artisti din Romania, alaturi de celebrul dj Armin van Buuren vor urca pe scena din fata Palatului Culturii. Organizatorii spun ca iesenii se vor bucura de momente deosebite in aceste zile.

Cristian Nistor, Manager Campionatul Mondial Esports:

„Jocul cu drone, proiectele de video map care vor fi pe Palat, efectele pirotehnice de la concertele cu artisti de la ceremoniile de inchidere si foarte multi influenceri pe care nu am avut timp sa-i anuntam si care vor fi aici cu siguranta si vor bucura intregul public larg”.

Autoritatile iesene au sustinut organizarea campionatului Mondial de Esports si spun ca reprezinta o oportunitate deosebita de a clasa Iasul pe lista celor mai importante orase din lume.

Mihai Chirica, Primar Municipiul Iași:

„O alta premiera este faptul ca il aducem Armin van Buuren pentru prima data la Iasi. Incercam sa contrabalansam si noi pe partea de est a Carpatilor ceea ce se intampla in Ardeal si speram sa fie un real succes. Asteptam cat mai multi spectatori. Este adevarat, vor trebui sa-si plateasca tichet si aici este un element de noutate dar cred ca o vor face pentru ca spectacolul va fi de calitatea I”. 

Ajunsi de ieri la Iasi, o parte dintre reprezentantii Romaniei la jocurilor video au inceput deja antrenamentele intense. Acestia ne-au povestit ca se pregatesc 24 din 24 de ore si ca singurele pauze sunt cele pentru a servi masa.  Omar este un tanar in varsta de 28 de ani din Bucuresti care va reprezenta Romania impreuna cu echipa sa la unul dintre cele mai cunoscute jocuri din lume. Tanarul a facut sacrificii imense pentru a ajunge astazi aici. Si-a inghetat primul an de facultate si a renuntat la cariera de inginer chimist pentru a deveni astazi unul dintre mai mai buni jucatori de gaming din lume.

Omar, Jucator Echipa Nationala a României:

„Am inceput de la 8 ani cand ma jucam pe calculator si am descoperit jocul. Mi-a placut foarte mult, m-am jucat, mai jucam si fotbal, nu mi-a placut fotbalul pentru ca trebuia sa interactionez cu foaret multe persoane si eram foarte timid, asa ca m-am dus la jocul pe calculator. Am continuant ani la rand pana la varsta de 20 de ani cand m-am uitat la alti jucatori profesionisti si am observat ca eu pot sa joc mai bine ca ei, asa ca mi-am incercat sansa si am ajuns aici”.

Antonio are 27 de ani si a venit din Bucuresti pentru a reprezenta si el echipa nationala a Romaniei. Acesta s-a dedicat total acestei pasiuni din care a reusit intr-un final sa castige bani. A inceput sa joace inca de pe bancile scolii iar la varsta de 16 ani a castigat primii bani din jocuri video.

Antonio, Jucator Echipa Nationala a României:

Primii bani pe care i-am castigat au fost de la turnee din oras unde participam fie cu Omar, fie cu alti prieteni si am castigat tot asa… jur de 100-150 de dolari. Niciodata nu am facut asta pentru bani, niciodata nu m-am gandit ca o sa pot face bani din lucrul asta, a fost o pasiune, a fost o competitie. Sunt foarte competitiv din fire si de acolo a plecat totul”.

Emotionati  si entuziasmati ca se afla la Iasi in aceasta cursa, jucatorii spera sa obtina cele mai bune locuri in clasament. Dupa ce competitia va lua sfarsit, pe scena de la Iasi, zeci de artisti cunoscuti vor bucura publicul cu melodiile lor.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments