Locul I pe țări și patru medalii – rezultatele elevilor olimpici români la Olimpiada Internațională de Geografie. Unul dintre elevi este din Iași

0
97
Elevii olimpici români au obținut locul I pe națiuni și 4 medalii în cadrul Olimpiadei Internaționale de Geografie (IGEO) 2023, ținută în orașul Bandung din Indonezia, anunță Ministerul Educației într-o postare pe Facebook. Doi elevi sunt din Iași, unul din București și unul din Focșani, de la licee de stat.

Olimpiada a început pe 8 august cu sosirea loturilor de elevi când, seara, a avut loc o cină festivă. În zilele de 9, 10, 11 și 12 august au avut loc cele trei probe, dar și excursii și jocuri tradiționale, potrivit programului oficial. Luni, 14 august, elevii se întorc în țările lor.

  • Aproape 180 de elevi din 46 de țări au participat la IGEO 2023, scrie agenția de presă indoneziană Antara într-un articol din 10 august.

Potrivit Ministerului Educației, lotul României a fost alcătuit din:

  • Brădățeanu Radu Andrei de la Colegiul Național „Sf. Sava” București – medalie de aur
  • Hanganu Daniel Nicolae de la Colegiul Național Iași – medalie de aur
  • Preda David Ștefan de la Colegiul Național Unirea, Focșani, medalie de aur
  • Olariu Tudor Sebastian de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, medalie de argint

Coordonatorii lotului au fost soții profesori Fiscutean Mihaela Cornelia și Fiscutean Dorin de la Colegiul Național Iași.

Un anunț similar despre performanța elevilor a fost făcut pe Facebook și de inspectoarea școlară generală din Iași, Luciana Antoci.

Edupedu.ro a scris la finalul lunii iunie despre locul I pentru România la Olimpiada Europeană de Geografie din Serbia. Toți elevii olimpici sunt de la licee de stat și jumătate au obținut medalii de aur.

„Olimpiada Internațională de Geografie (iGeo) este o competiție anuală pentru cei mai buni elevi de geografie cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani din întreaga lume. Elevii aleși să își reprezinte țările sunt cei mai buni, aleși dintre miile de elevi care participă cu entuziasm la propriile olimpiade naționale de geografie. iGeo constă în trei părți: un test scris, un test multimedia și o activitate de teren substanțială care necesită observare, ceea ce duce la reprezentare cartografică și analiză geografică. Programul include, de asemenea, prezentări de postere de către echipe, schimburi culturale și timp pentru ca elevii să își cunoască colegii și să exploreze orașul gazdă”, potrivit descrierii de pe site-ul oficial al competiției.

„Obiectivele olimpiadei sunt următoarele:

  • să stimuleze interesul activ pentru studiile geografice și de mediu în rândul tinerilor;
  • să contribuie în mod pozitiv la dezbaterea privind importanța geografiei ca disciplină de învățământ secundar superior, atrăgând atenția asupra calității cunoștințelor, competențelor și intereselor geografice în rândul tinerilor;
  • să faciliteze contactele sociale între tinerii din diferite țări și, astfel, să contribuie la înțelegerea între națiuni”, mai scrie pe site-ul internaționalei de Geografie.
0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments