CREIERUL LUI KOVESI VINE IN CSM – Pensionara Dana Titiana, fosta consiliera a sefei DNA Laura Kovesi, a fost programata la interviu, dupa ce a cerut reincadrarea in functia de judecator

0
172

Chiar daca magistratura se confrunta cu un deficit urias de personal, nu este obligatoriu ca orice solicitare de reincadrare in functia de judecator venita din partea unui magistrat aflat la pensie sa fie admisa. O asemenea solicitare de reincadrare in sistem a fost formulata, asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in urma cu cateva luni, de fosta judecatoare Dana Titian , zisa “creierul lui Kovesi” din perioada in care o consilia pe fosta sefa DNA.

Plecata la pensie in ianuarie 2022, din functia de judecator la Curtea de Apel Alba Iulia, Dana Titian doreste sa se intoarca in magistratura. Titian a intrat deja in ultima faza a procedurii de reincadrare in functia de judecator, fiind programata la interviul in fata Sectiei pentru judecatori a CSM joi, 14 septembrie 2023. Dana Titian a indicat sapte instante unde ar dori sa activeze. Este vorba despre Judecatoria Sebes, Judecatoria Avrig, Judecatoria Orastie, Tribunalul Hunedoara, Judecatoria Aiud, Judecatoria Agnita, Judecatoria Petrosani.

Pe langa Dana Titian, in fata Sectiei de judecatori a CSM urmeaza sa sustina interviurile pentru reincadrarea in functia de judecator alti 22 de magistrati pensionari (vezi facsimil).

Conform art. 215 alin. 2 din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor“pe perioada reincadrarii, cuantumul pensiei de serviciu se reduce cu 85%”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments