Apar noi detalii în dosarul „fabrica de vise”: un cunoscut cercetător de la Institutul Petru Poni a fost arestat deoarece prepara substanțe psihoactive pentru firma CanX de la Miroslava

0
756

Radu Zonda este acuzat că a emis în fals certificate care atestau că produsele vândute de gruparea infracțională nu conțineau substanțe psihoactive.

„Zonda Radu – chimist de profesie cu rolul de prelucrarea chimică a substanțelor psihoactive, emițând și certificate de conformitate pentru acestea prin care atestă în mod cel puțin parțial fals faptul că substanțele nu au în componență THC sau alte substanţe psihoactive, aspect contrazis de Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul B.C.C.O. Iași, deoarece cu ocazia analizării unor produse marca  VAZEGREEN cumpărate autorizat în cauză a fost detectată și substanța THC’’,  au mai arătat procurorii.

Doctorand, autor al mai multor studii publicate în reviste de prestigiu din domeniul Chimiei lui Radu Zonda i se aduc acuzatii grave și anume faptul că și-a folosit vastele cunoștințe în domeniu pentru sintetizarea drogurilor de la Canx.

Potrivit Poliției Române și DIICOT, de la finalul anului 2022, mai multe persoane angajate sau care controlau două firme din Iaşi au constituit un grup infracţional organizat care se ocupa cu importul, exportul, producerea, fabricarea şi alte operaţiuni cu substanţe cu efecte psihoactive.
Concret, membrii grupării au fost acuzați că au produs și vândut prăjituri, jeleuri, bomboane, precum şi dispozitive de vapat care aveau în compoziție droguri. În total, 28 de persoane au fost reţinute în acest dosar, printre care și un cetăţean canadian, patronul fabricii din Iaşi. „Din estimările efectuate a rezultat faptul că, în aceasta fabrică, s-au investit 5.000.000 de euro, dintre care aproximativ 1,2 milioane de euro în aparatură modernă”, a transmis Poliția Română.                                               Reamintim ca in acest dosar au fost arestate 28 de persoane, printre care patronul si cativa directori ai fabricii de la Miroslava.

28 persoane au fost retinute in dosarul fabricii de vise din comuna Miroslava. Proprietarul afacerii era un cetatean german

5 2 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments