De câteva zile plâng icoanele Sf. Efrem și Sf. Parascheva în Grecia. Oamenii sunt cutremurați de ceea ce văd

0
276

O mulțime de oameni vin zilnic la Biserica Sfântul Efrem din Kallithea, Mytilini, pentru a se închina icoanei Sfintei Paraschevi și celei a Sfântului Efrem, care lăcrimează, potrivit mărturiilor reprezentanților bisericii, dar și celor ale credincioșilor. Potrivit celor spuse de reprezentanții bisericii, icoana Sfintei Paraschevi a fost dusă temporar în Hrysomalousa la biserica Sfântul Efrem pentru a urmări îndeaproape fenomenul icoanei care plânge, la care vin să se închine cu miile credincioși din toate părțile insulei.

În ultimele zile, de aproximativ douăzeci de zile, a fost adusă icoana pe care ați văzut-o mai înainte, a Sfintei Paraschevi și un domn ne-a spus că lăcrimează. S-a dus, l-a chemat pe părintele, a venit părintele, au venit niște domni de la Mitropolie și pentru siguranță, am luat icoana ca să ne asigurăm că nu se întâmplă nimic ciudat, oamenii pot spune multe din diverse motive, în principal din motive legate de profit și am adus-o în biserică și o avem aici de aproape douăzeci de zile.

– Am adus icoana luni, în ziua de 19 ale lunii, cred, de la bisericuța unde era și am adus-o luni după-amiază pe la șase și jumătate, Până vineri nu s-a întâmplat nimic. Vineri, la prima Liturghie pe care a făcut-o părintele, la ora 6, când a zis „Pentru rugăciunile”, a început să lăcrimeze. A venit părintele, a văzut, dar nu am spus nimănui, doar patru-cinci oameni știam de asta, ca să nu se întâmple așa cum s-a întâmplat în Sfântul Munte, când s-a aflat în mass-media. Am zis să vedem, să continuăm, s-a întâmplat din nou sâmbătă, s-a întâmplat și duminică, apoi două zile, trei, nu s-a întâmplat deloc, s-a întâmplat din nou după 4-5 zile în vinerea dinaintea Moșilor de vară, dacă nu mă înșel, acum vreo cinci zile și de atunci se întâmplă continuu.

– Vorbiți-ne puțin despre icoana Sfântului Efrem!

– Icoana Sfântului Efrem, când am venit dimineața la ora 6, nu avea nimic. Soția a venit pe la 7:40 sau 7:30, nu știu exact ora, și mi-a zis: „Vino să vezi ceva!”. „Ce?”, zic. „Spune-i și părintelui”, zice. [Soția mea], mătură prin biserică – unii credinicoși sărută icoanele, se închină etc. și ea merge și curăță icoana și a văzut acest fenomen. M-am dus la părintele, a oprit Liturghia, a ieșit toată lumea afară, iar restul se știe deja din mărturiile oamenilor; noi nu am spus nimănui nimic, dar oamenii nu au putut să o ascundă, a apărut în media. Și acest lucru are loc începând de duminică dimineață.

– La ambele icoane deci. Prima icoană lăcrimează de douăzeci de zile. Ce spun oamenii care vin aici?

– Oamenii spun diverse lucruri, asta depinde de modul în care vede fiecare, eu văd așa, domnul vede altfel, nu pot judeca eu cum vede lumea, asta depinde de fiecare. Există și oameni bine intenționați, există și cei sceptici, există și cei care gândesc cu vicleșug, care spun că în spatele acestui fapt se află un truc. Ei bine, poți auzi multe, de toate, e de așteptat, nu este surpinzător acest lucru în vremurile în care trăim.

– Mă aflu în sfânta biserică „Sfântul Efrem și Sfântul Fanurie” de pe strada Ilia Venezi din Mitylini, sunt din Kalloni, am auzit despre lucrul minunat care s-a întâmplat cu Sfântul Efrem și Sfânta Paraschevi și am venit să-l vedem cu ochii noștri. Credința noastră este vie. De credință avem nevoie, de credință pentru a ne mântui. Dumnezeu, sfinții noștri și Maica Domnului să ocrotească insula noastră și întreaga lume.

Am fost surprinsă când am auzit-o prima dată. Am mai auzit la televizor despre alți sfinți. Nu este ceva ce se întâmplă frecvent. Îmi doresc să ne fie de folos, ca și creștini ce suntem. Îmi doresc să ne ajute și să ne aducă tot ce e bun. Și ieri și astăzi.

Am adus-o nepoata să îl vadă pe părințelul care plânge. Ce pot să spun… Dumnezeu să ne ajute! Sunt de aici, din cartier.

– Ce credeți? Cum vă simțiți când veniți și vedeți acest lucru?

– Mă cutremur! Nu pot să explic.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUn pompier și un agent de poliție din Iași retinuti de DIICOT pentru acte sexuale cu minori si pornografie infantila
Articolul următorPovestea primului premiu Nobel a început la Iaşi, în 1912. George Emil Palade, fondatorul biologiei moleculare moderne, a fost un geniu
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments