Ca in fiecare an, angajatele de la Directia de Crese Iasi pregatesc masa pelerinilor care va fi oferita pe data de 14 octombrie. Inca de astazi femeile au inceput sa gateasca peste 12.000 de sarmale cu carne.Volumul de munca este mare dar doamnele spun ca este o mare bucurie pentru ele sa pregateasca sarmalele care vor fi date pelerinilor.
Maria Romaniuc, Angajata Directia de Creșe Iași
„Noi am inceput sa pregatim sarmalutele pentru pelerini. Ca in fiecare an. Deja avem cativa ani, cred ca peste 10. Calim intai ceapa, punem bulionul, apoi punem compozitia, punem verdeata, carne de vita si de porc, doar proaspata. Noi avem o echipa cu care lucram. Tot colege de ale mele care invelesc. Facem cu drag, suntem o echipa de mai multe persoane care stam pana cand se termina activitatea”.
Angajatele sunt impartite pe doua echipe: cele care prepara compozitia si cele care invelesc sarmalele.
Anca Cărare, Angajata Directia de Creșe Iași:
„Pentru intregul colectiv este o mare bucurie sufleteasca, facem totul cu multa daruire. Sarmalute vom face cat mai multe si cat ne va permite timpul pentr dragii nostri pelerini care vin in fiecare an sau an de an in oras. Fiecare oala este numerotata cu numarul de sarmalute si in acelasi timp ca sa stim si timpul de fierbere si astfel avem o numaratoare pentru toate saramalutele”.
Directia de Crese Iasi se implica de ani de zile in pregatire mesei pentru pelerinii care vin in aceste zile la Sfanta Parascheva.
Mihaela Ghiocă, Director Directia de Creșe Iași:
„Cu mare bucurie si in acest an, gospodinele noastre vor pregati cred ca la fel ca si in ceilalti ani un numar de 12-13 mii de sarmalute care vor fi serivite in cursul zilei de sambata la masa pelerinului”.