Românii captivi în Israel au trecut prin clipe dramatice după atacul Hamas. Cântăreaţa Ruby, în buncăr

0
132

Peste 200.000 de români trăiesc acum sub ameninţarea războiului în Israel. Aproape 1.000 sunt în vacanţă sau în pelerinaj şi nu ştiu când se vor putea întoarce acasă, în România. Toate aeroporturile au fost închise de teama că rachete lansate de teroriştii Hamas ar putea lovi aeronavele care survolează spaţiul aerian israelian. Printre românii prizonieri în mijlocul conflictului este şi artista Ruby, care a povestit că a fost nevoită să se adăpostească într-un buncăr.

„I-auzi sirenele! Trebuie să bubuiască acum, imediat! Ia uite, a dat acolo! Ia uite, în Tel Aviv aici. I-auzi, ia! Aici, pe mare. Vai de mine! Au ieşit teroriştii pe stradă! O să trimit câte un filmuleţ! În maşini şi trag. Nu-i nimeni pe stradă, totu-i gol, totu-i pustiu”, spune un preot român.

Este relatarea unuia dintre românii care trăiesc în Israel. Preotul Timofte Gherasim se pregătea de slujbă în momentul în care a început atacul. Primul gând a fost la enoriaşii români care se îndreptau spre Biserică.

Stare de război în Israel. 800 de români, captivi în mijlocul haosului

Ruby urma să cânte în Israel: „Pare ireal”

„Aici, chiar în apartamentul în care stăm, e o cameră tip buncăr. Toată lumea s-a izolat. De dimineaţă, când am fost la micul dejun, toată lumea a ieşit afară din hotel şi s-a uitat pe cer pentru că erau urme ale rachetelor care au fost detonte. Ni s-a spus să ne adăpostim pentru că sunt rămăşiţele rachetelor care ne pot răni. Orice este posibil, iar în cazul în care auzim o sirenă să nu scoatem capul nici pe balcon. Pare ireal”, povesteşte Ruby, cântăreaţă.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments