Tagliatelle din carne la salonul de inventii ProInvvent

0
51

Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” Iasi a prezentat, miercuri, la salonul de inventii ProInvent organizat de Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, paste proaspete in care principalul ingredient este carnea, in proportie de 65%, si care au o valoare nutritionala imbunatatita, potrivit Cluj24.Reprezentantii universitatii iesene au declarat ca obiectivul principal a fost dezvoltarea unui sortiment de paste proaspete cu o valoare biologica sporita prin utilizarea unor produse de origine animala (carne de porc si supa de oase), reducand numarul de carbohidrati si crescand cantitatea de proteina.

Tagliatellele sunt facute din rasol de porc, faina de semola, supa de oase, sare si un amestec de condimente utilizat in prepararea pastelor clasice. Culoarea este data de pulberea de sfecla rosie, colorant natural.

Ideea cercetatorilor ieseni a pornit de la mama unui copil, care s-a confruntat cu o problem legata de alimentatia celui mic, in conditiile in care acesta nu consuma carne, dar ii placeau pastele.

Echipa a depus cererea de brevet la OSIM si asteapta raspunsul, pentru ca produsul sa poata sa apara, ulterior, in magazine.

Pastele din carne „Meatatelli” urmeaza sa fie introduse la vanzare in magazinul universitatii, cutia de 250 de grame costand 14,5 lei.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUn iesean, revoltat ca la iarna va trebui sa renunte la ajutorul pentru incalzire, deoarece concubina lui are venituri prea mari
Articolul următorSarbatoarea Castanelor din Baia Mare a fost anulata. Primarul penal Chereches da vina pe DNA, anterior a spus ca functionarii primariei sunt de vina
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments