Caracteristici cool pe care să le știi despre iPhone 14 Pro Max înainte să îl achiziționezi

0
96

Încă de la lansare, în 2007, iPhone a devenit unul dintre cele mai populare modele de smartphone. Cu fiecare actualizare și model, brandul a devenit unul mult dorit, iar astăzi, milioane de oameni din întreaga lume îl preferă în detrimentul altor telefoane mobile smart. Printre cele mai dorite modele se numără iPhone 14 Pro Max, un smartphone care se diferențiază atât prin mărime, cât și prin caracteristicile sale.

 

Ți-am pregătit în continuare mai multe detalii despre acest telefon smart și caracteristicile utile care te vor ajuta să iei mai ușor decizia de cumpărare.

Ecranul iPhone 14 Pro Max

Un lucru ușor de observat la iPhone 14 Pro Max este dimensiunea. Cu un ecran OLED Super Retina XDR de 6,7 inci, iPhone 14 Pro Max aduce unul dintre cele mai bune display-uri pentru un smartphone cu o rezoluție de 2436 x 1125 pixeli și o densitate de pixeli de 458 ppi.

În ceea ce privește designul, deși se aseamănă cu modelele anterioare, există o diferență semnificativă în ceea ce privește notch-ul.

Dynamic Island

Odată cu lansarea acestui model de iPhone 14, Apple a făcut un pas înainte, introducând în locul acelui notch o „insulă dinamică”. Mai exact, acest Dynamic Island este un modul pe ecran care reunește mai multe funcții.

Această zonă aduce diverse funcționalități și animații, în funcție de preferințe. Astfel, poate afișa cronometru, notificări pentru mesaje, baterie descărcată, animații sau miniatura unui videoclip.

Fotografii la calitatea celor realizate cu un aparat de fotografiat

iPhone 14 Pro Max are patru camere: una principală de 12MP, una ultra-large de 12MP, una telefoto de 12MP, una de profunzime de 12MP și o cameră telefoto cu zoom optic de 12MP. La acest model, spre deosebire de cel simplu, iPhone 14, senzorul camerei principale a fost schimbat de la 12 megapixeli la 48, lucru care permite un zoom mai puternic, fără o pierdere substanțială a detaliilor. Totodată, datorită îmbunătățirilor aduse camerei, fotografiile pe timp de noapte pot arăta destul de bine, fără să fie nevoie de setări suplimentare.

Apple a introdus și tehnologia Deep Fusion, iar asta înseamnă că un iPhone este capabil să suprapună mai multe imagini pentru a crea un rezultat final mult mai bogat decât înainte. În plus, smartphone-ul face toate acestea înainte de a comprima imaginea.

Acest lucru înseamnă că procesorul are la dispoziție mult mai multe date cu care să lucreze înainte de a le transforma în acel fișier de imagine mai mic și comprimat pe care să-l trimiți ușor prietenilor sau familiei.

Este bine însă de știut că fiecare imagine pe care o realizezi la o calitate înaltă va avea o dimensiune pe măsură. În mod normal, o fotografie obișnuită ar ocupa între 1 MB și 3 MB de stocare, însă o combinație între formatul ProRAW și noua cameră de 48 MP de pe iPhone 14 Pro Max înseamnă fișiere mult mai mari. Este posibil chiar ca imaginile făcute în ProRAW cu camera completă de 48MP să ocupe până la 80MB de stocare.

Dacă plănuiești să fotografiezi multe imagini în ProRAW de 48MP ar fi bine să alegi un iPhone 14 cu un spațiu de stocare cât mai mare, de peste 512GB.

Îmbunătățirile aduse camerei se văd și în ceea ce privește modul de filmare. Vei avea o stabilizare mai bună și modul cinematic care permite și filmarea la rezoluție 4K.

Poți edita sau anula un mesaj trimis

O opțiune care este inclusă pentru fiecare iPhone cu un update la iOS 16, așadar nu doar la iPhone 14 Pro Max, este posibilitatea de a edita sau anula un mesaj trimis.

 

Pentru a face acest lucru, deschide aplicația de mesaje așa cum ai face-o în mod normal, scrie mesajul, trimite-l și apoi apasă lung pe mesajul trimis. Meniul apărut are opțiunile „Edit” (Editare) și „Undo send” (Anulare trimitere). Cu toate acestea, dacă destinatarul nu are iOS 16, el va vedea totuși mesajul, chiar dacă scrie că nu a fost trimis sau modificat.

Capacitatea bateriei

Cu un ecran mai mare față de restul modelelor, iPhone 14 Pro Max vine și cu o baterie cu o capacitate mai mare, de 3687 mAh. Asta înseamnă că Pro Max va avea o durată de viață a bateriei mai bună, un lucru util dacă utilizezi intens smartphone-ul.

Fiecare generație de iPhone vine cu noi caracteristici, însă iPhone 14 Pro Max rămâne o alegere ideală pentru cei care caută un smartphone ușor de folosit, cu un design minimalist, dar și cu o cameră foto care poate înlocui cu ușurință un aparat de fotografiat. Un gadget necesar în fiecare zi, care te poate ajuta și în toate activitățile zilnice.

5 2 votes
Article Rating


Articolul precedentProtest la Opera Nationala Iasi
Articolul următorActe de vandalism în sala de consiliu a primăriei din Rediu. Primarul Grosu a distrus echipamentele audio și a vrut să bată un consilier, într-un acces de furie
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments