Clinica „Veronica”, primul centru medical de caritate din România a prins contur. Mai este nevoie însă de o sumă considerabilă de bani pentru a finaliza lucrările

0
472

Prima clinica medicala de caritate pentru mame si copii din Romania se construieste la Iasi. Lucrarile au inceput in urma cu doi ani si jumatate, iar acum au ajuns la un grad de finalitate de peste 90%. Parintele Dan Damaschin este cel care a facut posibil acest proiect doar din donatii. Acum insa, pentru a finaliza in totalitate clinica, ar mai fi nevoie de 2 milioane de euro, iar preotul cere ajutorul comunitatii. Clinica va deservi in principal mamelor si copilașilor fara putere financiara, dar si persoanelor nevoiase.

Dintr-un hotel de 4 stele din Tudor, printele Dan Damaschin a reusit sa construiasca in doar doi ani de zile, un spital care va fi dotat cu toata aparatura medicala de ultima generatie. In cadrul spitalului sunt deja prevazute mai multe sectii, cum ar fi chirurgie, stomatologie, oftalmologie, ginecologie, pediatrie si chiar o farmacie de unde pacientii vor putea achizitiona gratuit medicamentatia de care au nevoie.

Dan Damaschin – Părinte misionar

„Un spital, un centru medical, o policlinică daca vreti cu tot ceea ce trebuie sa aiba acest loc pentru ca oamenii sărmani si aici cu precădere copiii sărmani, orfani și mamele greu încercate de sărăcie să aiba tot ceea ce inseamna grija si atentie atunci cand omul se imbolnaveste. Este un lucru cunoscut ca sistemul medical din Romania nu prea face fata la toate solicitările. Populația fiind din ce in ce mai bolnava, din ce in ce mai saraca. Cu atat mai mult cand se imbolnaveste o mama fara asigurare medicala sau un copil cu asemenea mama, unde de obicei se inchide usa spunandu-se ca daca nu este asigurare, daca nu este resursa financiara pentru plata unei investigatii sau pentru un medicament atunci oamenii raman in suferinta si lucrul acesta produce multa intristare.”

Insa, Clinica Veronica mai are de trecut un hop. Pentru a finaliza finisajele si pentru a achizitiona aparatura de care este nevoie, preotul Dan Damaschin spune ca ar mai fi nevoie de aproximativ doua milioane de euro.

Dan Damaschin – părinte misionar

„Cu toate acestea mai avem nevoie de undeva de cam 400 de mii de euro in clipa de fata. Greul nu este acesta. Greul este cand trebuie sa mergem sa luam echipamentul din Germania, care vine el aici in Romania. CT-uri, RMN-uri, grafele si radiografele ale caror valoare totala este undeva de aproximativ un milion jumătate de euro. Din aceatsa suma s-a platit un avans de 140 de mii de euro. Avem in banca undeva la 600 de mii de euro pusi deoparte pentru rata doi, dar atentie vine rata trei, undeva prin decembrie, ianuarie.”

In mansarda centrului, a fost construita o capela, dar si o sala de mese unde pacientii vor putea servi o masa calda.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentȘantier DIMINEȚII by Inamstro – lucrările avansează cu fundația C1 pentru garanția unei fundații solide și sigure
Articolul următorBanii, cauza crimei demente din Bucuresti. Si-a ucis atat de salbatic matusa din cauza unei mosteniri, acum refuza sa vorbeasca in fata anchetatorilor
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments