Costel Alexe, în încercarea unei retorici periculoase:„Ceea ce s-a întamplat în această perioadă nu face cinste nici specialiștilor, nici lui Creangă”. Bojdeuca lui Ion Creangă, un proiect preluat și neasumat de către Consiliul Județean Iași

0
260

Restaurarea Bojdeucii lui Ion Creanga a ajuns subiect de interes national iar asta i-a iritat pe liberalii din plenul Consiliului Judetean Iasi. Parerile sunt impartite, iar subiectul a acaparat ultima sedinta a consilierilor judeteni. Cei din opozitie spun ca proiectul nu mai seamana deloc cu ceea ce a fost Bojdeuca in trecut si ca vinovati ar fi cei care se afla la conducerea judetului. Iasul a reusit sa atraga intr-un mod negativ atentia publica.

Cine se face vinovat de faptul ca Bojdeuca lui Ion Creanga nu mai seamana deloc cu ceea ce era in trecut? Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe vine cu o explicatie halucinanta.

Costel Alexe, Președinte CJ Iași

„ Ceea ce s-a intamplat in aceasta perioada nu face cinste nici specialistilor, nici lui Creanga, cu atat mai putin comunitatii iesene. Faptul ca in spatiul public de la cateva observatii ale unor specialisti sau cunoscatori sau simpli cetateni s-a ajuns sa fie o dezbatere nationala si eu ca iesean si ca presedinte al CJ rezonez cu emotia, cu ingrijorarea tuturor celor care nu isi doresc sa se piarda din farmecul bojudecii din Ticau”.

Consilierii judeteni PSD sunt de parere ca lucrarile au schimbat cu totul imaginea Bojdeucii.

Cristian Stanciu, Lider grup PSD CJ Iași

„Este o diferenta majora intre ceea era caracteristic anilor 1850 si ceea ce avem noi astazi: o macheta modernista care pierde o parte din realitatile vremurilor de atunci si asta e o critica a tuturor celor care si-au permis sa critice acest proiect”.

Cei din opozitie au criticat modalitatea in care este administrat judetul Iasi.

Mircea Manolache, Consilier Judetean PSD Iași

„Nu exista o luna sa treaca sa nu aveti un nou dosar penal. Asta e marea problema. Facand o comparatie 2016-2020, Consiliul Judetean a avut un executiv dupa parerea mea e cea mai neagra perioada din punct de vedere administrativ. Credeti dumneavoastra ca toate aceste proiecte sau daca ne uitam in istoria CJ si a investitiilor putem vedea, sunt multe proiecte pe care dumneavoastra le-ati preluat. Dati-mi si mie un proiect de-al dumnevoastra cap coada. Chiar si bojdeuca e tot din vechea administratie”.

Comentariile si reactiile negative s-au tinut lant in ultimele zile pe retelele de socializare, oamenii criticand modalitatea in care a fost facuta reabilitarea Bojdeucii.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentLucea o Tabla pe Palat. Don Costelo pus la zid de academicieni pentru o manoperă manelistică
Articolul următorCine a pus la cale sex-gate de România în 1996? Adevărul despre relația Ronei Hartner cu fostul președinte Emil Constantinescu
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments