O echipa de studenti de la UMF Iasi a castigat marele premiu al unei competitii mondiale pentru realizarea unei inimi artificiale

0
70

O echipa de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T Popa” din Iaşi a participat la prima competiție studențească mondială pentru realizarea unei inimi artificiale. Aceasta a reusit sa obtina marele premiu pentru cea mai avansata inima artificiala.

Proiectul tinerilor vine în ajutorul celor care așteaptă un transplant de inimă, o intervenție efectuată destul de rară în România și asta în lipsa donatorilor. Patologia cardiacă este însă cea mai frecventă.

Inima artificială realizată de sudenții ieșeni este din titan, cu un motor cu levitație magnetică. Spre deosebire de inimile artificiale care preiau oxigen prin două tuburi scoase în afara corpului, ceea ce înseamnă risc permanent de infecție, dispozitive produse acum de doar două companii din lume , conceptul studenților români propune un sistem de alimentare de la distanță, cu baterii.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTârgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii aduce la Palas peste 60 de companii care vor organiza și dezbate teme din sfera IT & Cyber Security!
Articolul următorȘoc pe piața media – Gazeta Sporturilor se închide, Ringier renunță la Cătălin Tolontan
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments