Premiera, DSVA i-a amendat cu 40.000 de lei pe calugarii de la Manastirea Floresti: „Nu au autorizatie pentru cantina”. Staretul sustine ca nu mancarea lor i-a omorat pe pacientii de la Murgeni

0
145

DSVSA Vaslui a amendat Manastirea Floresti cu 40.000 de lei dupa ce mancarea data de pomana unui spital din Floresti a omorat trei pacienti. De asemenea, politisti si procurori au ajuns la manastire, miercuri noapte.

Inspectorii DSVSA Vaslui au scos din frigidere si congelatoare pestele depozitat, l-au cantarit si l-au pus sub sechestru. Politistii din Vaslui  au sigilat bucataria. S-a stabilit vanzatorul pestelui pangasius, urmand sa fie verificat depozitul acestuia.

Inspectorii au dat o amenda de 40.000 de lei celor de la manastire, pentru ca nu aveau autorizatie de functionare pentru cantina si de catering si nici avizele necesare.

Sstaretul manastirii de la Floresti, parintele Iezechiel, sustine ca mancarea data de pomana nu era stricata.

„M-a sunat directrul spitalului, domnul Carp si mi-a spus de nenorocirea care s-a intamplat! Eu i-am spus ca nu cred ca e de la noi, fiindca mancare a care am dus-o ieri acolo, am mancat-o si noi la Manastire si nu avem nimic. De obicei, noi facem astfel de acte de caritate, iar cum ieri a fost Intrarea in biserica a Maicii Domnului, le-am dus de pomana masa de peste: ciorba de perisoare din peste si pangasius prajit. Am ales acest peste special ca sa nu aiba oase, stiind ca masa este pentru suferinzi cu probleme psihice. Inca odata repet, ca nenorocirea de acolo nu are nici o legatura cu masa gatita la noi la bucatarie”, a declarat staretul pentru Vremea Noua.

Primarul Murgeniului, Eduard Cazacu, a declarat ca pacientii de la Murgeni au primit si conserve de peste.

„Am verificat cu domnul manager conservele care s-au dat marti seara la cina. Pentru ca, in afara de ce au adus cei de la Manastirea Floresti, bolnavii au mancat la micul dejun icre de peste, iar seara conserve. M-am uitat pe termenele de valabilitate ale acestror produse si de exemplu la conservele din peste am observat ca acestea se expira in 2026 si provin din acelasi lot. Este posibil si de la aceste produse sa fie probleme”, a spus primarul, inginer zootehnist.

Pe langa cei trei morti si un pacient in stare grava si alti 20 de bolnavi care prezinta simptome, au aparut complicatii si la 10 angajati dintre angajatii spitalului. Se pare ca si acestia au mancat meniul cu peste oferit de cei de la manastire.

„Totul debuteaza cu o diaree puternica, cu voma si febra, dupa care pacientii intra direct in stop cardio respirator! Din momentul in care debuteaza boala pana la stop cardio-respirator, timpul este foarte scurt, de circa o ora jumatate. Am convocat toti medicii de acasa si vom mai transporta la spitalul din Barlad inca 18-20 de pacienti, cu ambulante multiple, pe langa pacienta deja aflata la spitalul din Barlad. In total, la spitalul din Murgeni sunt internati 142 de pacienti”, a declarat managerul spitalului, Ionel Carp.

Administratorul spitalului nu avea voie sa primeasca alimente in care originea lor nu este controlata si certificata.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments