Procesul avocatului acuzat de uciderea iubitei sale a intrat în faza contrelor. Ce s-a întâmplat

0
429

Procesul avocatului acuzat de uciderea iubitei sale a intrat în faza contrelor. Judecătorii au ţinut şedinţă în apartamentul de unde a fost aruncată victima.

După ce magistrații Curții de Apel au aprobat, în august, solicitarea lui Sebastian Felecanu de realizare a unei noi analize a modului în care Monica Cioată s-a prăbușit de la etaj, expertul propus de acesta a cerut suplimentarea cercetărilor cu încă nouă detalii.

Procesul avocatului acuzat de uciderea iubitei sale a intrat în faza contrelor. Ce s-a întâmplat

Elementele solicitate ar urma să stabilească dacă prăbușirea a fost accidentală, caz în care Felecanu ar fi absolvit de acuzația de omor. Magistrații au participat ei înșiși la prelevarea de noi probe, o ședință de judecată având loc luna trecută chiar la locul faptei.

Felecanu a fost arestat în iulie anul trecut, la un an de la moartea iubitei sale, Monica Cioată, fiind acuzat că ar fi aruncat-o pe aceasta de la etajul 6 al blocului din Târgu Cucu în care locuia. Tânăra de 25 de ani era însărcinată, motiv pentru care Felecanu a fost trimis în judecată pentru omor calificat.

Felecanu a fost trimis în judecată în septembrie anul trecut, procesul desfășurându-se cu avocatul după gratii. Starea de arest a fost prelungită luni cu încă 30 de zile.

În septembrie, instanța a aprobat ca Felecanu să viziteze, alături de o comisie de experți și de unul dintre apărătorii săi, locul tragediei, pentru a asista la determinările și măsurătorile efectuate. Mai mult, chiar prima parte a ședinței de judecată de pe 12 octombrie s-a desfășurat în apartamentul de pe Sărărie. Rar întâlnită în practică, procedura este permisă de lege pentru motive temeinice.

În fața magistraților, un expert a prelevat material de pe marginea ferestrei, în timp ce în parcare, un coleg se ocupa de constatările din partea exterioară. Două eșantioane de tencuială, unul fiind de rezervă, au fost prelevate din locul fotografiat la anchetă, fiind introduse în plicuri numerotate.

Procedura a născut discuții între experți, unul dintre ei semnalând faptul că în fotografii se vedea și stratul de polistiren de sub tencuială, deci ar trebui prelevate probe și din acesta. Urme de polistiren, ca și o fibră de poliamidă, apăreau și în fotografiile benzilor adezive prelevate în septembrie 2021 de expertul Laboratorului interjudețean de expertize criminalistice.

„Câmpul infracțional este unul deschis, suspus intemperiilor și curenților de aer. Există curenți ascendenţi de la vecinii de jos care, dacă scutură un ciorap, pot apărea filamente de ciorap aici. Dacă se deschide uşa de la intrare şi geamurile sunt deschise, se poate observa circulaţie de curent care poate aduce aici filamente de la ciorap. Dacă, referitor la contaminarea acestui loc, aceste particule de polistiren s-au deteriorat sau pe care au apărut o serie de depuneri de genul celor verzi sau cenușii (de pe tencuială, n.r.), ar trebui să apară şi în cazul probelor prelevate iniţial.

Dacă aceste particule nu se regăsesc, există o problemă, pentru că nu se va ști cum a reușit expertul să vină cu acest fir de poliamidă pe benzile adezive, în cele trei luni de zile. Este posibil să fi fost adus de vânt acel fir în locul respectiv”, a argumentat expertul.

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments