Serele didactice din parcul Copou vor ramane o amintire frumoasa pentru Iasi. Primaria vrea sa le desfiinteze complet pentru ca sunt intr-o stare avansata de degradare. Vestea ca serele vor disparea ii va intrista, cu siguranta, pe cei care au invatat acum 60 de ani tainele biologiei. Municipalitatea va oferi Palatului Copiilor un alt spatiu pentru a crea laboratoare didactice.
Mii de copii, pionierii acelor vremuri, au participat la cercurile de Floricultură, Acvaristică și cel de Protecția Mediului care își desfășurau activitatea aici.
Din niște sere îngropate, în care Primăria creștea plantele ornamentale, profesorii de la Palatul Copiilor au transformat serele intr-un loc didactic. Acum, toate aceste amintiri au fost ingropate de vegetatia salbatica si nepasarea celor care au administrat serele.
Mihai Chirica, Primar Iași:
„Intentionez si sper sa ne iasa sa desfiintam sera de acolo care este un focar de infectie chiar daca nu ne apartine, ci Palatului Copiiilor si sa oferim copiiilor o sera sau posibilitatea de a invata despre acest domeniu la Serele Municipiului Iasi”.
Deocamdata nu se stie cum va fi folosit spatiul serelor dar intreaga activitate didactica ar putea fi relocata.
Mihai Chirica, Primar Iasi:
„O zona didactica pe care sa o amenajam acolo si pe care sa o si intretinem pe cheltuiala noastra dar oferita copiilor pentru lectiile de botanica sau alte lectii pe care le considera Palatul Copiilor”.
Cele două sere situate sub nivelul solului aveau o suprafață de 210 metri pătrați și erau acoperite cu o cupola cu sticlă.