Turcii care au câștigat licitația pentru A8 au construit autostrăzi în Arabia Saudită, Rusia și Africa de Nord. De ce au ales să vină în România?

0
174

Compania de autostrăzi a anunțat că a desemnat câștigătorul pentru capătul vestic al sectorului montan din autostrada A8, respectiv porțiunea dintre Târgu Mureș și Miercurea Nirajului (24,4 km), lucrări care vor fi cuprinde și legătura dintre A8 și A3 (2,4 km).

Licitația a fost câștigat de compania Nurol, unul dintre cei mai cunoscuți constructori de autostrăzi din Turcia. Firma a fost înființată în urmă cu aproape 60 de ani și, de-a lungul timpului, a construit autostrăzi atât în Turcia, cât și în afara acestei țări.„Contractul în valoare de 2,46 miliarde lei (fără TVA) include construcția a 36 de poduri, pasaje, viaducte, dintre care un pasaj cu o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 256 metri”, a declarat șeful CNAIR Cristian Pistol despre lucrările aferente capătului vestic al sectorului montan din A8, scrie apix.

În afara Turciei, Nurol a construit în Arabia Saudită, Rusia, Turkmenistan, țări din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. „Începând cu anul 2019, domeniul de activitate al Nurol s-a extins în 15 țări de pe trei continente datorită infrastructurii sale tehnologice și administrative superioare, poziției de lider în industria construcțiilor, peste 10.000 de personal tehnic și administrativ, utilaje puternice, parcul de echipamente și capacității de finanțare”, se arată pe site-ul companiei.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPrima ridicolă primită de campionii mondiali de la minifotbal. Bourceanu, noi dezvăluiri jenante pentru Federaţie: „Eu am sechele pe viaţă”
Articolul următorRomânia rămâne câmp de testare pentru reactoarele nucleare mici. Primul proiect nuclear de mici dimensiuni din SUA a fost anulat, după ce costurile au crescut cu peste 50%: NuScale pune capăt proiectului din Utah
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments