Nume nou pe lista PSD pentru europarlamentare: Gheorghe Cârciu, cu facultatea terminată la 30 de ani de la absolvirea liceului / O prezență jenantă pentru diaspora

0
176

Șeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu, va ocupa un loc eligibil pe listele PSD pentru Parlamentul European, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Cârciu a confirmat că este intersat de un post de europarlamentar, dar a spus că decizia finală aparține PSD.

„E posibil orice, partidul va decide, dar eu încă nu știu nimic. Consider că aș putea fi candidat deoarece ocup funcția de președinte al PSD Diaspora și, astfel, am acumulat experiența în relațiile cu românii plecați în străinătate”, a declarat Cârciu pentru G4Media.ro.

Listele PSD pentru europarlamentare încă nu sunt definitivate. Primele discuții oficiale ar urma să înceapă în partid după data de 20 ianuarie. Câteva nume sunt însă sigure. Europarlamentarul PSD Mihai Tudose va deschide lista și va coordona campania pentru Parlamentul European.

Nume date până acum ca sigure pe listă sunt actualii europarlamentari:

1. Mihai Tudose
2. Carmen Orban
3. Victor Negrescu
4. Claudiu Manda
5. Dragoş Benea
6. Maria Grapini

Alte nume vechiculate pentru celalalte locuri considerate eligibile (psau care își doresc un post de europarlamentar sunt: Sabina Iousb (jurnalist Antena 3), Simona Bucura Oprescu (Ministrul Muncii), Natalia Intotero (Ministrul Familiei), Doina Federovici  (Președintele CJ Botoșani), Marius Budăi (fost ministru al muncii, Dan Nica (europarlamentar), Corina Crețu (europarlamentar).

Context

Cârciu este un personaj controversat. Ziaristul Petru Clej a semnalat recent că șeful Departamentului Românilor de Pretutindeni a avut o prestație jenantă cu prilejul Zilei Naționale a României la un eveniment organizat la Ambasada României la Londra.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentGheorghe Piperea, desemnat coordonatorul AUR pentru alegerile europarlamentare / Lista candidaților, deschisă de europarlamentarul Cristian Terheş
Articolul următorLovitură de teatru în procesul lui Dani Mocanu. Ce decizie au luat magistraţii
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments