PSD-ista Doina Federovici, șefa Consiliului Județean Botoșani, ar fi luat șpagă 15.000 euro/persoană angajată în Spitalul Județean. DNA a percheziționat sediul PSD Botoșani

0
215

Doina Federovici, șefa PSD-istă a Consiliului Județean Botoșani, este acuzată de DNA că ar fi încasat șpăgi între 2.000 și 15.000 de euro de persoană pentru a frauda concursurile pentru posturile vacante din schema Spitalului Județean Botoșani. Concursurile au fost aranjate, conform DNA, în ultimii 5 ani – 2018-2023.

Polițiștii au percheziționat miercuri biroul și domiciliul Doinei Federovici, Spitalul Județean, precum și sediul PSD Botoșani. Cea vizată de aceste fapte de corupție a confirmat perchezițiile, dar a pretins că le-a dat de bună-voie anchetatorilor ce căutau: „Am pus la dispoziție toate documentele. Consiliul Județean nu face parte din această speță. Nu au fost ridicate înscrisuri. Au fost și la mine acasă. Le-am pus la dispoziție tot ce au cerut”.

La spital, anchetatorii au sigilat mai multe birouri, inclusiv pe cel al managerului, scrie Monitorul de Botoșani. Unitatea a fost astă-vară în centrul unui scandal colosal după ce o femeie însărcinată, care mai avea 3 copii acasă, a fost lăsată pe hol 7 ore, până a murit, în ciuda faptului că aceasta i-a implorat pe angajați să o salveze.

Presa a scris la acel moment că manager la spital fusese pus de Doina Federovici un lăcătuș mecanic care mai făcuse un curs de contabilitate și o facultate de management terminată la 41 de ani, cu zero experiență în domeniul sănătății. Managerul respectiv, pe nume Angel Iulian Călin, a fost demis de Doina Federovici cu mare greutate și nu în urma morții pacientei, ci a presiunii opiniei publice și a protestelor făcute zilnic de locuitorii Botoșaniului.

Doina Federovici, fostă senatoare, face parte din „rețeaua Ciolacu“. Șeful PSD a promovat-o intens în partid, inclusiv în fruntea organizației naționale de femei.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDupa zile intregi in care nu au avut nicio reactie ferma in scandalul privind drepturile salariale ale magistratilor si grefierilor, membrii CSM se aduna in sedinta. Judecatorii si procurorii din Consiliu vor stabili masurile care urmeaza sa fie adoptate, dar se jura ca nu stiau ce se pregateste
Articolul următorComisia Europeană dată în judecată de o asociație a procurorilor, pentru că a ridicat MCV în cazul României
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments