Tensiuni in Primaria Iasi din cauza Colegiului Pedagogic

0
295

Primăria Municipiului Iași a anuntat ca intreaga activitate scolara a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iasi va fi mutata in containere pana cand scoala va fi reabilitata complet. Această clădire modulară este, practic, o școală nouă cu toate spatiile de care are nevoie o unitate de invatamant. Deocamdata, nu se stie exact data la care copiii vor fi transferati in containere insa autoritatile locale au anuntat faptul ca mutarea se va face in momentul in care vor avea toate conditiile pentru a invata.

Primăria Municipiului Iași a alocat Colegiului Pedagogic suma de 800.000 lei pentru ca unitatea școlară să organizeze licitația pentru închirierea, transportul, montarea și punerea în funcțiune a containerelor modulare pentru o perioadă de 36 de luni. Parintii au criticat modalitatea in care este relocata activitatea didactica de la Colegiul Pedagogic.

„Sunt copii de clasa a VIII-a, sunt copii de clasa a XII-a, care stau in caminul Liceului Pedagogic. Avem nevoie de o scoala decenta unde s aisi desfasoare activitatea. Am venit astazi si nu plecam de aici pana nu vedem aprobarea de buget si vrem o data exacta cand vor invata copiii in scoala modulara„, a declarat Veronica Jalbă, Reprezentant părinți Colegiul Pedagogic.

Pe de alta parte, autoritatile locale nu vor sa inainteze nicio procedura fara a se respecta protocolul de securitate.

„Procedura publica privind constructia scolii este gestionata de catre Scoala Vasile Lupu. Asa prevede legea, acolo va functiona si acolo se va petrece. Noi ii dam tot concursul si vom face tot ce este posibil prin ceea ce gestionam noi intern ca lucrurile sa se petreaca respectand procedurile publice pentru ca nu avem alta varianta. Doi: reabilitarea Scolii Vasile Lupu este sarcina noastra si avem toate demersurile facute in acest sens. Nu putem sa intervenim peste„, a declarat Mihai Chirica, Primar Municipiul Iași:

Pentru realizarea școlii modulare este necesară suplimentarea numărului de containere de la 130 la 157. Asta pana cand Colegiul Pedagogic va fi reabilitat complet.

„Aceasta platforma betonata va ingloba toate caracteristicile pentru ca odata amplasate containerele sa existe toate utilitatile ca intr-o cladire normala.Exista o achizitie separata pentru containere si daca lucrurile decurg bine in primavara acestui an putem spune ca scoala modulara va fi finalizata si colegii din Primarie impreuna cu conducerea liceului si Inspectorat sa parcurga etapele astfel incat copii sa inceapa programul„, a declarat Petru Movilă – City Manager Iasi.

Investitia pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iasi are o valoare de 16,7 milioane de euro.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCu numai o zi inainte ca CSM sa-i aprobe cererea de pensionare, procurorul Pavel Palcu de la Parchetul Tribunalului Arad a fost operat de urgenta dupa ce a suferit un atac cerebral. Avand o impresionanta cariera de criminalist inca din 1981, magistratul a ramas in sistem, obtinand toate cele cinci prelungiri anuale la care legea ii da dreptul dupa 65 de ani
Articolul următorPreședintele Europol a cumpărat 1 kg de cocaină din Portul Constanța: „Nu m-a controlat nimeni”. Reacția IGPR
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments