Universitatea Petre Andrei se va muta la Miroslava

0
6102

Universitatea Petre Andrei se va muta in comuna Miroslava. Printr-un parteneriat intre cele doua entitati s-a gasit o solutie de a colabora pentru a crea un centru universitar. Primaria comunei Miroslava a pus la dispozitie un teren pe care se va construi institutia.

Fosta cladire a Universitatii Petre Andrei a fost executata silit cu 15,5 milioane de lei in urma cu zece ani. De atunci, institutia de invatamant tot si-a schimbat locatia in diferite zone ale Iasului. Pentru a avea un sediu propriu, Primaria comunei Miroslava ii va oferi un teren pe care va fi construita o noua cladire.

Dan Niță, primarul comunei Miroslava: „Parteneriatul cu Universitatea Petre Andrei s-a facut acum trei luni de zile. S-a dat o hotarare de Consiliu Local. Am purtat discutii cu oamenii din conducerea universitatii si ei au fost de acord. A ramas sa vedem cine poate fi aplicant pentru ca costurile vor fi destul de mari. Constructia va avea un numar de 70 de sali de clasa cu tot cu laboratoare si mi-am dat seama din prima discutie ca investitia este destul de mare. Lucram la proiectul tehnic. Noi am depus si asteptam sa vedem cand se va ivi o linie de finantare. Din discutiile pe care le-am avut, iarna asta s-ar putea sa apara o linie de finantare pentru construire scoli, gradinite si alte institutii din astea care sunt destinate invatamantului„.

Costurile pentru ridicarea de la zero a cladirii sunt foarte mari, motiv pentru care se asteapta o linie de finantare pentru a putea incepe lucrarile.

In prezent, Universitatea Petre Andrei isi desfasoara activitatea intr-o cladire pe Strada Balusescu.

4 4 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments