A murit legenda fotbalului german, Franz Beckenbauer

0
134

Cel mai titrat fotbalist din istoria fotbalului german s-a stins din viata la varsta de 78 ani. Franz Beckenbauer, cunoscut și sub numele de „Der Kaiser” (Împăratul), este un fost fotbalist și antrenor german, considerat una dintre cele mai mari figuri din istoria fotbalului. Născut la 11 septembrie 1945 în Munich, Beckenbauer a avut o carieră de excepție atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Ca jucător, Beckenbauer a fost un apărător central elegant și talentat, recunoscut pentru abilitățile sale tehnice, inteligența fotbalistică și capacitatea de a juca în mai multe poziții. A început cariera sa de club cu Bayern Munich, club cu care a câștigat numeroase trofee, inclusiv trei Cupe ale Campionilor Europeni consecutiv (1974-1976). A mai jucat și în America de Nord pentru New York Cosmos în perioada în care fotbalul american se bucura de popularitate sporită.

Pe plan internațional, Beckenbauer a fost o parte esențială a echipei naționale a Germaniei de Vest care a câștigat Campionatul European în 1972 și Cupa Mondială în 1974. Ulterior, în 1990, a fost antrenorul echipei germane care a câștigat Cupa Mondială în Italia.

După retragerea sa din cariera de jucător, Franz Beckenbauer s-a orientat către antrenorat și administrare în fotbal. A avut succes și în această etapă, contribuind la dezvoltarea fotbalului german. Este o figură respectată în lumea fotbalului și a fost inclus în numeroase topuri ale fotbalului.

Cu o carieră impresionantă atât ca jucător, cât și ca antrenor și administrator, Franz Beckenbauer rămâne una dintre cele mai mari personalități ale fotbalului mondial.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent32 drumuri judetene sunt inchise dupa viscolul puternic de azi noapte
Articolul următorCum a devenit colegiul Lazăr „moșia” lui George Simion și AUR ? Directoarea dă vina pe elevi
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments