Al doilea mare aeroport din ţară are acum un nou terminal, pentru peste 2,5 milioane de pasageri

0
323

Al doilea mare aeroport din ţară are acum un nou terminal, pentru peste 2,5 milioane de pasageri. La Iași se inaugurează noul terminal al Aeroportului Internațional. Este următorul după Otopeni și va găzdui peste 2,5 milioane de pasageri.

Turiștii vor putea călători spre 24 de destinații, dintre care 23 internaționale, iar rutele sunt operate de cinci companii aeriene partenere, ultima începând cu luna mai 2024.

Al doilea mare aeroport din ţară are acum un nou terminal, pentru peste 2,5 milioane de pasageri

”Vom operaționaliza noul terminal T4, iar dacă cu actuala infrastructură aeroportuară am ajuns la această performanță, T4 va crea oportunități uriașe pentru întregul județ, iar dezvoltarea aeroportului va fi fără precedent.

Mă bucur mult că am investit în acest obiectiv, iar acum se dovedește că a fost o decizie bună pentru comunitatea noastră”, a transmis Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.Terminalul 4 este cel mai mare din țară după cel de la Otopeni, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 32.000 mp, șapte porți pentru „Plecări” și trei porți pentru „Sosiri” și o capacitate de 3,3 milioane de pasageri anual.Investiția vine după mai multe astfel de momente marcate de administrațiile liberale. La Brașov s-a construit primul aeroport de la zero de după Revoluție, și recent la Sibiu suprafața terminalului de pasageri a crescut de 4 ori.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentIașul va avea Sală Polivalentă de aproape 10.000 de locuri
Articolul următorCostel Alexe a rămas fără telefon la inaugurarea Muzeului de Istorie Naturală
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments