Pliantele electorale de la Inspectoratul Școlar Județean Iași au declanșat atacuri politice între PSD și PNL

0
135

PSD Iasi a transmis printr-un comunicat de presa imagini cu pliantele electorale care stateau la intrarea in Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, acuzand conducerea institutiei de faptul ca se foloseste de calitatea sa pentru a face propaganda politica. Este cunoscut faptul ca Luciana Antoci, inspectorul general, face parte din Partidul National Liberal.

Am rămas siderat în momentul în care am văzut ceea ce se întâmplă chiar în sediul Inspectoratului Școlar Județean Iași. Această instituție trebuie să rămână una de promovare și cultivare a actului educațional pentru învățământul preuniversitar și nu de diseminare a activităților de partid, chiar dacă doamna Luciana Antoci este un soldat ascultător al inculpatului Costel Alexe.

Sunt încă multe probleme de rezolvat în județul Iași în domeniul educației și ele nu vizează distribuirea de materiale de propagandă politică. Să nu uităm că una dintre unitățile de învățământ emblematice din Iași și chiar din țară, Colegiul Pedagogic, este închisă și 800 de elevi au de suferit, iar în mediul rural există încă multe situații care necesită atenția Inspectoratului. Acestea sunt priorități ale educației ieșene, nu propaganda politică.

Solicit public explicații din partea doamnei Luciana Antoci, în calitatea ei de Inspector Școlar General, cu privire la aceste materiale politice care se găseau și erau distribuite în sediul ISJ Iași.

Dacă e atât de implicată politic, poate că doamna Antoci ar trebui să renunțe la calitatea de șefă ISJ pentru a se dedica 100% campaniei electorale a PNL” a declarat Bogdan Cojocaru, președintele PSD Iași.

Ca replică la cele intamplate, Alexandru Muraru, presedintele PNL Iasi, a declarat faptul ca informatia „este nimic altceva decât o înscenare a unui partid neputinciosPSD Iași nu poate accepta că, în sfârșit, de trei ani, la conducerea ISJ Iași se află o conducere profesionistă și care promovează excelența educației ieșene la nivel național, o conducere care oferă prestanță instituției și sub care se vor realiza cele mai mari investiții în școlile și liceele ieșene.

Astfel de episoade create artificial de PSD Iași arată că acest partid, care a ținut județul Iași în subdezvoltare, este disperat să distragă atenția publică de la Ziua Unirii și de la momentul inaugurării noului Terminal T4 de la Aeroportul Iași, cea mai mare investiție publică pe care județul nostru a avut-o în ultimii ani, de peste o sută de milioane de euro.

Orice persoană ar fi putut lăsat pliante la poarta Inspectoratului Școlar Județean Iași și nicio ipoteză nu exclude că acestea ar fi fost lăsate acolo chiar de către PSD, tocmai pentru a genera un scandal gratuit. Așa cum a menționat conducerea ISJ Iași, acele pliante nu au trecut de filtrul portarilor, astfel că în afară de agitația ridicolă a social-democraților, subiectul acestui gest, practic, nu există.

PSD a politizat ani de zile Inspectoratul Școlar Județean Iași, promovând persoane care au transformat această instituție într-o pușculiță de partid. Ultimul inspector PSD-ist din fruntea ISJ a candidat în alegerile locale la Iași obținând un scor rușinos, o probă a felului în care ieșenii i-au arătat ușa.

PNL Iași respinge categoric acuzațiile mincinoase ale PSD Iași, cel care a folosit ISJ ca un instrument de salvare a clientelei politice și a camarilei de partid ani de zile. Acuzațiile în direcția ISJ Iași sunt nefondate și vin pe fondul unei înscenări tipic PSD-iste, pentru a inflama atmosfera înainte de 24 ianuarie și înainte de inaugurarea celei mai mari investiții publice din ultimii ani inițiată și finalizată de administrația liberală. Admitem totuși că PSD Iași a devenit o grupare lipsită de vlagă și idei constructive, un partid prăbușit politic, care nu poate admite ca a pierdut Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași și majoritatea primăriilor din județ, scenariu care se va repeta categoric și anul acesta” a subliniat deputatul Alexandru MURARU, Președintele Organizației Județene a PNL Iași.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDe ce-i „iubesc” romanii pe rusi. „I-au luat suma de 20.000 de lei, ceasul de la mana si o lanterna” / „Militarii sovietici in stare ebrietate au intrat in cinematograf si au tras focuri de arma in ecran”
Articolul următorOrașul din România în care 500 de morminte vor fi mutate din cimitir, pentru construcția unui nou complex rezidențial
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments