Pregatiri cu 90.000 soldati, pentru cel mai mare exercitiu NATO din ultimele decenii. Seful comitetului militar al aliantei: „Posibilitatea unui război cu Rusia este reală!”

0
39

Potrivit șefului comitetului militar al NATO, posibilitatea unui război cu Rusia este reală, iar populația civilă ar trebui să se pregătească și pentru aceasta. Deși niciuna dintre părți nu dorește să se implice într-un conflict armat cu cealaltă, acest lucru se poate întâmpla dacă controlul le scăpa din mâini din cauza unui eveniment neașteptat. Prin urmare, NATO se pregătește pentru cel mai mare exercițiu militar din ultimele decenii, care se așteaptă să facă evidentă și pentru Moscova puterea alianței militare.

Civilii trebuie să se pregătească pentru conflictul cu Rusia în următorii douăzeci de ani, a avertizat un înalt oficial militar al NATO.

„Nu ne este permis să trăim în pace. Noi [NATO] ne pregătim deja pentru un conflict cu Rusia. Dar ar trebui să fie pregătit și pe o scară mai largă. Capacitățile industriale și populația joacă, de asemenea, un rol important [într-un posibil război]”, a declarat amiralul Rob Bauer, șeful comitetului militar al NATO.

În opinia sa, în caz de război, un număr mare de civili trebuie mobilizat, iar guvernele trebuie să creeze sisteme de gestionare a procesului. După cum a spus el, nu poți planifica totul în avans și nu totul va fi minunat în următorii douăzeci de ani.

Amiralul a lăudat și conducerea suedeză, pentru care ministrul apărării civile al țării a avertizat recent populația că este posibilă o stare de război cu Rusia. Mișcarea lui Stockholm, anunțată la începutul acestui an, a avut ca rezultat o creștere a numărului de voluntari în organizația de apărare civilă a țării și o creștere a vânzărilor de torțe și radiouri alimentate cu baterii.

Săptămâna viitoare, NATO va începe exerciții militare de o amploare și o intensitate nemaivăzute de zeci de ani: toate cele 31 de țări membre vor participa la Operațiunea Steadfast Defender, mobilizând aproximativ 90.000 de soldați. Numai Marea Britanie trimite aproximativ 20.000 de soldați, precum și tancuri, artilerie și avioane de luptă la exercițiul, care se desfășoară până în mai.

Înalți oficiali militari americani sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că țările europene și companiile de armament rămân în urmă în pregătirile lor. Această teamă se bazează pe faptul că stocurile de arme și muniții au fost epuizate de conflictul din Ucraina, iar la ritmul actual de producție, va dura ani de zile pentru a le reface. De exemplu, UE nu a putut să-și îndeplinească promisiunea de a trimite un milion de obuze de artilerie de 155 mm la Kiev până luna viitoare .

Între timp, Rusia și-a triplat cheltuielile militare și și-a accelerat drastic liniile de producție.

Trebuie să ne bazăm pe o bază industrială care poate produce arme și muniție suficient de repede pentru a avea succes într-un conflict”, a spus Bauer la o conferință de presă la sfârșitul unei întâlniri de două zile a șefilor apărării NATO la Bruxelles.

Liderii Organizației Tratatului Atlanticului de Nord au aprobat planurile la summitul lor anual de la Vilnius în iulie anul trecut, care conturează cum ar trebui sa actioneze alianta la un posibil atac rusesc.

NATO, care a fost implicată în conflicte mai mici în ultimii ani, cum ar fi Afganistanul, nu a elaborat planuri atât de detaliate pentru a modela apărarea împotriva unui atac rusesc de la sfârșitul Războiului Rece.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVasile Dancu este sigur de victoria PSD la europarlamentare si crede ca AUR va obtine mai multe voturi decat PNL
Articolul următorFostul premier britanic Boris Johnson spune ca Trump revenit la Casa Alba este „ceea ce are lumea nevoie”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments