PSD a urcat pe prima pozitie in intentiile de vot la nivelul judetului si pe locul 2 in Municipiul Iasi

0
2586

Intr-o cercetare sociologica comandata de PSD si realizata in luna decembrie 2023, social democratii au urcat pe locul 2 in optiunile de vot la nivelul municipiului Iasi. La Consiliul Local, liberalii au un scor de 29,3%, PSD 26,1%, USR 16,5% iar AUR nu atinge pragul de 10%.

Intr-o comparatie cu alegerile locale din septembrie 2020, social democratii au castigat aproape 10 procente in timp ce liberalii au pierdut aproximativ 3 la suta din electorat. De remarcat, caderea libera a celor de la USR, 29 la suta fata de 16,5% si cresterea AUR de la 1,4 la suta pana la 9,5 procente.

Iesenii considera ca, principalele probleme cu care se confrunta orasul sunt traficul rutier, locurile de parcare, asfaltarea strazilor, poluarea si lipsa bazelor sportive moderne. In privinta intentiilor de vot pentru functia de primar, Mihai Chirica conduce momentan cu 36,8% fiind urmat de presedintele PSD Municipiul Iasi, Bogdan Balaniscu cu 24,1%, Marius Bodea cu 12,5% si Cosette Chichirau cu 10,9%.

La nivelul judetului Iasi, PSD redevine principala optiune in intentiile de vot cu 33,4 %, inaintea liberalilor cotati cu 31,6% si USR cu 11,1%. AUR ar depasi pragul de 10 procente. Fata de alegerile din 2020, PSD ar obtine cu aproape 9 procente mai multe voturi in timp ce PNL ar pierde peste 8 procente.

Actualul prefect, Bogdan Cojocaru este favorit in intentiile de vot cu 31,7% fiind urmat de Costel Alexe cu 31,2 % si de reprezentantul AUR, Silviu Gurlui cu 10,6%.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentNume noi pe listele partidului AUR. Campionul Vlăduț Simionescu: „Am ales AUR pentru că AUR e singurul partid care m-a abordat și mi-a propus să fiu reprezentantul sportului ieșean la nivel administrativ”
Articolul următorAutoritățile vor să amenajeze un parc nou pe Nicolae Iorga
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments