VIDEO! Cristi Mexicanu a fost saltat de mascati pentru camata si santaj. A cerut 9.000 euro dobanda la un imprumut de 2.000 euro

0
138

Un interlop din Bucuresti, Cristi Stoican, cunoscut sub numele de Cristi Mexicanu, a fost retinut dupa ce a cerut dobanda de 9.000 de eruo la un imprumut de 2.000 de euro.

„Prin intermediul mai multor apeluri telefonice, mesaje scrise si mesaje audio, ar fi exercitat presiuni psihice si ar fi amenintat cu acte de violenta, persoana vatamata, solicitandu-i direct sau prin intermediul altor persoane, mai multe sume de bani cu titlu de dobanzi, pentru un imprumut de 2.000 de euro, bani pe care persoana vatamata i-ar fi imprumutat de la banuit”, au anuntat politistii.

In fapt, la data de 21 decembrie 2023, Sectia 14 Politie a fost sesizata, de catre un barbat, cu privire la faptul ca in cursul lunii august 2023 ar fi imprumutat 2.000 de euro de la un alt barbat, care, ulterior, l-ar fi amenintat pentru a-i restitui cu titlu de dobanda aproximativ 9.000 de euro.

Cazul a fost preluat de catre Serviciul de Investigatii Criminale Sector 4, iar in urma unor activitati specifice, barbatul a fost depistat, la data de 5 ianuarie 2024 si condus la audieri.

Astfel, in vederea completarii materialului probator, in cursul zilei de ieri, a fost pus in aplicare un mandat de perchezitie domiciliara, fiind identificate si ridicate mai multe bunuri de interes in cauza.

In sarcina banuitului a fost retinuta urmatoarea activitate infractionala:

– In perioada august 2023 – 5 ianuarie 2024, barbatul ar fi acordat, in mai multe randuri, sume de bani, cu titlu de imprumuturi, mai multor persoane, si ar fi perceput dobanda, in mod nelegal, sumelor restituite de acestia.

– De asemenea, in aceeasi perioada, prin intermediul mai multor apeluri telefonice, mesaje scrise si mesaje audio, ar fi exercitat presiuni psihice si ar fi amenintat cu acte de violenta, persoana vatamata, solicitandu-i direct sau prin intermediul altor persoane, mai multe sume de bani cu titlu de dobanzi, pentru un imprumut de 2.000 de euro, bani pe care persoana vatamata i-ar fi imprumutat de la banuit.

In baza probatoriului administrat, cel in cauza, a fost retinut pentru 24 de ore. Ulterior fata de acesta a fost dispusa masura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cercetarile sunt continuate de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, sub aspectul savarsirii infractiunilor de camata si de santaj.

Actiunea a beneficiat de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Facem precizarea ca efectuarea perchezitiei domiciliare este o etapa in cadrul procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar solutionarii cauzei, care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO! Un politist din Hunedoara, lasat fara pistol si centura pe cand incerca sa incatuseze un barbat: „Agariciule, n-ai fost in stare sa tii pistolul la tine, ca ti l-o furat!”
Articolul următorIeșeanul Bogdan Tănase sare în ajutorul bătrânilor și mamelor singure care au nevoie de medicamente, lemne sau alimente în această perioada de frig
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments