Adaposturile de protectie civila, abandonate de autoritati

0
50

Umezeala, mucegai si pereti scorojiti. Asa arata majoritatea adaposturilor de protectie civila din Romania, unde in teorie, cetatenii ar trebui sa se ascunda in situatii de urgenta fie ca vorbim despre dezastre naturale sau razboi.

Potrivit legii, fiecare persoana are alocat un metru patrat intr-un astfel de adapost insa cele mai multe au fost abandonate de autoritati. De exemplu, in judetul Neamt, din cele 72 adaposturi, 57 publice si 15 private, doar unul singur este in stare operativa.

Principalele nereguli identificate în cadrul evaluării adăposturilor includ absența sau nefuncționarea instalațiilor de filtro-ventilație, lipsa filtrelor necesare acestor sisteme și modificări structurale neautorizate care afectează operativitatea adăposturilor.

De asemenea, s-au depistat probleme legate de etanșeitatea ușilor metalice, absența unui al doilea acces și blocarea sau accesul îngreunat la ieșirile de salvare. Au fost situatii in care adaposturile au fost transformate de proprietarii din blocuri în beciuri sau spații de depozitare. Autoritatile par depasite de situatie si nu au in plan reabilitarea lor.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments