Anul 2023 a fost pentru Cinema Ateneu cel mai profitabil an de la deschidere, în perioada ianuarie-decembrie fiind înregistrate încasări de peste 226.000 lei

0
30
Cu aproximativ 500 de proiecții și peste 180 de titluri de film, Cinema Ateneu a reușit să fie în 2023 gazda a aproape 16.000 de spectatori, care au ales să vizioneze un film în sala de cinema. Pe lângă proiecțiile de filme lansate în mod curent, cinefilii au ocazia să participe la evenimente speciale organizate periodic: proiecții de gală în prezența echipei, proiecții unice de filme care nu au distribuție în România, programe de cinematecă și transmisiuni de operă și concerte.
Andrei Giurgia, coordonator al activității de la Cinema Ateneu: „De șase ani încercăm să facem performanță și educație cinematografică la Cinema Ateneu. Am pornit cu gândul de a crește o nouă generație, de a readuce publicul în sala de cinema la filmele europene. Iată că, având în spate o muncă și un plan constant, lucrul acesta s-a dovedit a fi câștigător și realizabil. Ne bucurăm că a crescut numărul de spectatori, că am creat o alternativă la cinematograful de multiplex și că cinefilii ieșeni care vor să vadă un film bun, un film de calitate, sau să participe la diferite evenimente, aleg Cinema Ateneu. Pentru noi este o mare satisfacție și promitem să nu facem rabat de la calitate și în perioada următoare”.
Astfel, de la deschiderea din octombrie 2017 și până la finalul anului 2023, la Cinematograful Ateneu au fost organizate peste 2.100 proiecții, la care au participat peste 73.000 spectatori, totalul încasărilor fiind de peste 860.000 lei.
0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentNumărul militarilor NATO în România crește temporar anul viitor de la 1.500 la 4.000 / Franța conduce grupul de luptă și aduce 50 de tancuri Leclerc la baza Cincu la un exercițiu pe scară largă
Articolul următorIașul este gazdă pentru două frumoase evenimente stradale dedicate mărțișorului
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments