Ghetourile din Holboca! Blocuri fantomă cu structură de rezistență din fecale și școli ale abuzului la Holboca

0
984

De peste 30 de ani, în comuna Holboca s-a insinuat o colonie de oameni care trăiesc precum șobolanii, într-un ghetou compus din 4 blocuri  fără apă, curent sau sursă de încălzire. Iarna, oamenii fac focul  direct pe pardoseala apartamentelor lipsite de geamuri, iar dejecțiile ajung direct în subsoluri. Un experiment social care are loc de 3 decenii în “Dubaiul estului”. Această bombă biologică este amplasată chiar la intrarea în comuna Holboca, dar primarul Pamfil o ignoră de ani buni. La fel și ghetoul școlar din localitate, în care au loc violuri, agresiuni și alte fapte pe care autoritățile locale și școlare le ascund sub preș

Zeci de locuitori din Holboca trăiesc o viaţă de coşmar în blocurile abandonate de administrația locală chiar la intrarea în comună. Sunt 4 blocuri ridicate în comunism pentru angajații care munceau în sistemul cooperatist. După Revoluție, cei care le-au avut în repartiție, din cauza lipsei locurilor de muncă, dar și a condițiilor vitrege de locuit, au fugit mâncând pământul, nu înainte de a înstrăina locuințele pe nimica toată, fără acte la notariat. Așa se face că astăzi, în cele 4 blocuri din Holboca s-a format o colonie de oameni fără acte care își duc viața de pe o zi pe alta.

O parte dintre apartamente, dacă le mai putem spune așa, din cauza distrugerilor și a pereților sparți în timp, sunt ale unor persoane care nu mai locuiesc demult acolo. Mulți au plecat și le.au lăsat la alții care nu au acte. Din câte știu, ar mai avea ceva spații acolo CFR-ul și ADS-ul, dar nimeni nu mai este interesat să le administreze. Nu există utilități, oamenii care mai locuiesc încă acolo cară apă cu butoaiele iar dejecțiile se duc direct în subsol, deoarece nu este apă curentă ca să le ducă în canalul colector. Subsolul stă sa exploateze, iar mirosul este insuportabil”, ne-a declarat un fost consilier local.

Potrivit aceleași surse, în locul acestor blocuri s-a dorit a se înființa un complex comercial – Family Holboca, dar din cauza statutului juridic incert, investitorul a renunțat.

Pamfil mai vrea o tură! Investiții doar în centru și în an electoral

Actualul primar, cât și cei din mandatele trecute, au ignorant în mod repetat această problematică, dar nu  s-au ferit, odată la 4 ani, să arunce cu promisiuni mincinoase că vor interveni în reabilitarea blocurilor din ghetoul de la intrarea în comună, iar dezinteresul lor s-a tradus prin pierderea unei investiții mari, și perpetuarea unui coșmar locativ.

Deoarece primarului Pamfil nu-i pute sub geam această problemă, edilul s-a concentrat pe zonele cu vizibilitate mai mare și populație mai densă. În cursul anului trecut, Pamfil se lăuda că a reușit să depună proiecte prin care să atragă investiții de 30 de milioane de euro, pentru anveloparea și reabilitarea a 17 blocuri sau pentru construcția unui parc fotovoltaic care să reducă consumul de energie în comună. Timp de 4 ani nici măcar holboștenii nu știau de primarul Neculai Pamfil, dar acum, în prag electoral, au aflat că datorită lui “comuna ieșeană Holboca intră într-un amplu proces de modernizare”.

Școala de corecție de la Holboca

Un al ghetou, de astă data situat într-o realitate mult mai cruntă, este cel școlar. Școala din Holboca este  precum o școală de corecție, părinții stând cu frica în sân de fiecare data când le pleacă copiii la cursuri.

Este locul perfect pentru bullying. Elevii acestei școli nu sunt organizați pe clase, ci pe găști. Se bat la oe și în afara lor, fumează în curtea școlii și chiar în clase, în pauze…Au fost nenumărate cazuri în care băieți mai mari au intrat în curtea școlii pe gardul spart și apoi în clase, direct pe geam, pentru a bate elevii sau a-i fura de bunuri. Moșneagul care cică păzește școala este batjocorit de cei mici din școală, darmite de unii mai mari. Într-un an a fost înregistrat și un viol în curtea școlii, dar nu s-a mai auzit nimic despre făptași. Mulți părinți doresc să își retragă copiii de la această școală, dar directoarea nu dorește să le semneze transferul pentru că rămâne fără elevi. Mai bine s-ar desființa pentru că asta nu este școală, ci pepinieră pentru infractori” , este sumbrul  tabloul zugrăvit de părinții elevilor, despre colapsul în care se găsește școala din Holboca.

În acest pol  județean al absenteismului și agresiunii juvenile, până și profesorii au dobândit câte ceva din deprinderile de delicvenți ale elevilor, înjurându-i pe aceștia și aplicându-le corecții fizice fără niciun efect. O junglă în care se aplică expresia “care pe care”, în care cei cinstiți sau slabi sunt marginalizați sau transformați în victime, aceasta este Holboca din mandatul lui Neculai Pamfil.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentProf. univ. dr. ing. Aurelian Iulian Ciocoiu va fi, pentru un nou mandat, președintele Senatului TUIASI. Rectorul Politehnicii, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, și-a desemnat echipa de prorectori
Articolul următorAproape 180.000 de pasageri la Aeroportul Iași în prima lună a anului
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments