Iașul are cea mai căutată tabără de stat din țară. Tabăra Muncel oferă cele mai bune condiții pentru tineri și copii

0
6539

Tabăra Muncel este gestionată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Iași și are un grad de ocupare de peste 90% pentru anul acesta. Copiii din toată țara vin aici pentru a desfăsura activitati interactive, sportive, artistice si culturale sub coordonarea cadrelor didactice.

In ultimii ani, Directia Judeteana pentru Sport și Tinere Iași a făcut eforturi considerabile pentru a le oferi celor cazați la Muncel toate condițiile, începând de la camere, spații de joacă și până la mâncare și teren de sport.

Tabăra este situată în Muncelu de Sus, din comuna Mogoșești- Siret și este înconjurată de natură, fiind locul perfect pentru tinerii care vor să aibă parte de o activitate educațională în cele mai bune condiții. Prețul este în jur de 140 de lei pe zi și din această sumă este acoperită mâncarea și cazarea.

„Noi avem deja un grad de ocupare de 90% dar încercăm să mai păstrăm din locuri pentru alte persoane care se hotărâsc în luni ce urmează. Prefer să le ofer ocazia tinerilor din alte județe care nu au mai fost să vină la Tabăra Muncel. Ca element de noutate, avem o cerere pentru desfășurarea unor proiecte Erasmus. Vor veni tineri din șapte țări și sper ca experiența de aici să le fie pe pla și să revină, de ce nu”, a declarat Daniel Stătescu, director DJST Iași.

În trecut, taberele de vară erau așteptate de toți tinerii pentru că aveau posibilitatea de a socializa, de a lega noi prietenii și de a participa la competiții care să le dezvolte abilitățile. Astăzi, concursurile sunt organizate doar de către profesori și nu de stat.

„Din păcate, înainte aveam mult mai multe activități pentru că primeam bani pentru partea de Tineret. Exista o tabără de jurnalistă. Erau proiecte care se desfășurau la nivel național. Avem și acum tabere de profil, de matematică la care participă elevi de la Liceul „Garabet Ibrăileanu”, reviste școlare, proiecte de mediu. Ministerul Educației ține anumite concursuri naționale la noi”, a mai spus Daniel Stătescu.

Și studenții vin aici pentru teambuilding-uri.

„În extrasezon apar studenții care vin și fac teambuilding-urile la noi. Cu ei încheiem anul, deci avem activitate tot anul. Sunt grupe de 20-40 de copii, dar capacitatea noastră este de 120 de locuri. Am avea posibilitatea de a caza și mai multe persoane dar lipsa de personal ne determină ne limităm la atât. Tabăra Muncel este căutată de cei din Constanța, Tulcea, Cluj, Timișoara”.

4.7 6 votes
Article Rating


Articolul precedentAlexandru Rafila a anuntat inceperea lucrarilor la Spitalul Regional Iasi
Articolul următorS-a finalizat proiectarea unui drum important pentru locuitorii din Ciurea, prin spatele fostului combinat CUG
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments