Iulian Fota a fost demis de Marcel Ciolacu din functia de secretar de stat la MAE

0
135

Iulian Fota a fost demis de Marcel Ciolacu din functia de secretar de stat la MAE. La cateva ore dupa demiterea sefului APIA, Marcel Ciolacu l-a eliberat din functie pe Iulian Fota din functia de secretar de stat al Ministerului de Externe. Despre acesta, presa a relatat ca la Davos a negociat garantii de securitate pentru Ucraina

Iulian Fota a fost demis de Marcel Ciolacu din functia de secretar de stat la MAE

El a explicat într-o dezbatere G4Media din 26 ianuarie că acordul cu Ucraina nu include garanții de securitate, așa cum a precizat Kievul într-un comunicat.

„Iulian Fota a fost dat afară pentru că l-a luat gura pe dinainte, a dat din casă fără să își dea seama, iar acum plătește. Oricum, faptul că un secretar de stat din Ministerul de Externe și-a permis să ofere garanții de securitate din partea României, total netransparent, unui stat care este într-un conflict armat, este ceva extrem de grav”, a precizat George Simion, presedintele AUR, in urma cu doua zile.

Pe de alta parte, Fota a precizat intr-o postare pe Facebook ca plecarea sa nu are nici o conotatie politica iar Marcel Ciolacu doar a semnat decizia, acesta nefiind in spatele demiterii sale.

„La mine este un caz simplu, fara nici o conotatie politica. O simpla transare de situatie in cazul a doua viziuni foarte diferite. Eu cred ca MAE trebuie condus partenerial, prin respect reciproc si buna intelegere. Asta nu-i stirbeste ministrului de externe nici autoritatea, nici prestigiul. Ba dimpotriva.Forta unui om inteligent creste cand se inconjoara de oameni competenti. In plus, MAE este al Romaniei, deci noi toti trebuie sa ne servim tara avand cat mai bine grija de aceasta atat de importanta institutie. Mai ales in acest an critic . Fiind concediat e clar ca altii au alta parere si si-au impus vointa prin forta prerogativelor detinute. Premierul nu a jucat vreu rol, dincolo de semnarea deciziei, conform fisei postului. Nu vedem situatia Romaniei la fel dar nu am ce sa-i reprosez in relatia cu mine. Decizia concedierii mele nu vine de la domnia sa. Si eu procedam la fel, cat timp un ministru este mai aproape de domnia sa. Si nu este nici o chestie de partid, PNL fiind multumit de prestatia mea. In definitiv, lucrurile bune pe care le-am facut se datoreaza si sprijinului primit de la partid. Cam asta este tabloul, banal si foarte romanesc. Nu am cerut eu sa vin la MAE, nu am cerut nici sa plec. O fac cu fruntea sus, lasand in spate realizari colective extrem de importante pentru securitatea nationala a Romaniei. As fi apreciat, daca tot am facut treaba buna , sa nu fiu umilit la plecare. Dar atat s-a putut. Voi continua sa fiu loial Tarii mele si sa o servesc bine acolo unde viata ma va duce. Noi sa fim sanatosi”, a precizat Fota.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUn gimnast a devenit cetatean de onoare a judetului Iasi. David Gavrilovici este campion mondial la gimnastica ritmica
Articolul următorVin iar vremuri portocalii spre căcăniu. Faceți rezerve de hârtie igienică, bibicilor!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments