Mircea Geoană: „Eu am să mă bat ca următoarea capitală culturală a României să fie Iași și Chișinău împreună”

0
202

Orașele Iași și Chișinău ar putea fi propuse să devină următoarele capitale culturale europene. Propunerea a fost vociferată de către Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană, la podcastul „Fain și Simplu cu Mihai Morar”.

„Eu am să mă bat ca următoarea capitală culturală a României să fie Iași și Chișinău împreună. Se poate face. Durează un ciclu, dar știm rețeta, știm cum funcționează. (…). Dacă ne hotărâm să aducem Republica Moldova alături de noi în Europa, ceea ce este posibil și eu îmi doresc și lucrez mult la această direcție, am putea să găsim o combinație cu o altă capitală europeană și dacă vrem să o dăm mai repede se poate face și asta”, a susținut Mircea Geoană.

Pe alt aspect, amintim că, la sfârșitul lunii noiembrie 2023, după o întrevedere cu ambasadorii Republicii Moldova acreditați la NATO și UE a spus că: „Din punct de vedere politic și strategic Moldova aparține familiei democrației europene. Este un moment al istoriei”, menționase atunci Geoană.

Totodată, oficialul NATO a salutat declaraţia autorităţilor de la Chișinău cu privire „la nevoia de a avea o interoperabilitate cât mai extinsă cu NATO”.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTrei birlici universitari băhluenești au marcat, fiind realeși demokratic! Urmează Asul de pică, Tudorică de la uaici.
Articolul următorFenomen straniu pe drumul national ce traverseaza comuna Tomești. Se produc frecvent accidente pe o portiune de drum iar autoritatile nu au nicio explicatie
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments