Mocnește scandalul în procesul Olguței Vasilescu cu martorul denunțător din dosarul „Fațada”

0
85

Mocnește scandalul în procesul Olguței Vasilescu cu martorul denunțător din dosarul „Fațada”. Cu sala goală, așa s-a desfășurat primul termen de judecată prin care edilul Craiovei vrea despăgubiri de la Petru Becheru.

Lia Olguța Vasilescu îi pretinde acestuia zeci de mii de euro daune morale pentru că i-ar fi prejudiciat imaginea prin postări denigratoare pe Facebook.

Din această cauză, mai spune Vasilescu, numărul celor care au votat-o în 2020 la Primăria Craiova i-ar fi scăzut la jumătate. Primarul îl mai acuză pe Becheru și de hărțuire fizică. (Detalii AICI).

Doar avocatul reclamantei s-a prezentat, astăzi, în fața completului, în vreme ce pârâtul, Petru Becheru, a lipsit și a fost decăzut din dreptul de a se apăra.

Mocnește scandalul în procesul Olguței Vasilescu

Pe lângă probele cu înscrisuri depuse deja la dosar, acuzarea a venit și cu o listă de martori ”surpriză”, care să susțină afirmațiile Olguței Vasilescu. Avocatul acesteia a cerut și interogarea pârâtului.

Magistratul, judecătoarea Laura Nedelcea, a vrut să știe dacă probele cu martor „sunt, de exemplu, pentru acte de hărțuire fizică” și a admis citarea a două dintre cele trei persoane indicate de avocat pentru a fi aduse în fața instanței. Ar fi vorba despre două angajate ale Primăriei Craiova.

„Și pentru hărțuire fizică”, a răspuns avocatul Mihai Bratu, care a mai adăugat că Petru Becheru a pus-o pe Olguța Vasilescu și în imposibilitatea de a-și prelua mandatul de primar.

De la ce a plecat scandalul

Edilul susține că după ședința solemnă de constituire a Consiliului Local Craiova, respectiv 30 octombrie 2020, la care trebuia să depună jurământul de primar, ar fi fost așteptată în fața primăriei de Becheru, care ar fi agresat-o la ieșire, lovind-o cu umărul.

Avocatul Olguței Vasilescu a solicitat, totodată, interogarea pârâtului, subliniind că acesta știa despre acest proces întrucât a cerut prin e-mail studierea dosarului. Instanța a aprobat, dispunând citarea lui inclusiv pe adresa de e-mail înscrisă în cererea de studiere a dosarului.

Pe de altă parte, judecătoarea l-a decăzut pe Petru Becheru din dreptul de a mai putea contesta acțiunea și dreptul de a propune probe, întrucât nu a depus niciun înscris în termenul prevăzut de lege. Tribunalul Dolj a amânat cauza, pentru administrarea probelor propuse, pentru data de 2 aprilie 2024.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCamera de Comert si Industrie Iasi atrage atentia ca proiectul sectorului din A8, Motca – Letcani – Ungheni este o bataie de joc
Articolul următorȘefii Transelectrica au plecat de Ziua Îndrăgostiților la Roma, cu colegele, pe bani publici
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments