Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Printul William ii va prelua o parte din atributii

0
86

Soc in Regatul Unit al Marii Britanii dupa ce, Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer.

„În timpul recentei proceduri spitalicești a Regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o altă problemă de îngrijorare. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice. Pe parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale ca de obicei. Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția lor rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente din spital. El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice complete. Majestatea Sa a ales să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică pentru toți cei din întreaga lume care sunt afectați de cancer”, a transmis Palatul Buckingham.

Prințul William, regina Camilla și alți membri ai familiei își vor intensifica îndatoririle regale în timp ce Charles urmează un tratament pentru o formă de cancer. În cazul în care un monarh nu își poate îndeplini temporar îndatoririle de suveran din cauza unei boli, doi sau mai mulți consilieri de stat pot fi numiți prin scrisori patentate pentru a acționa în locul lor.

Se speră că, regele își va continua unele dintre îndatoririle sale, dar va depinde de evoluția tratamentului său și de ordinele medicilor săi.

Prevederile pentru consilierii de stat sunt prevăzute în Regency Acts 1937-1953, iar cei care îl pot înlocui în prezent pe Charles sunt Camilla și cei patru adulți cu vârsta de peste 21 de ani din linia de succesiune – William, Prințul Harry, Prințul Andrew și Prințesa Beatrice.

În 2022, regele a cerut parlamentului să îi adauge pe fratele său mai mic, prințul Edward, și pe sora sa, prințesa Anne, ca și consilieri de stat suplimentari, astfel încât aceștia să îl poată înlocui în caz de nevoie, iar adăugarea a fost transformată rapid în lege.

Legislația i-a adăugat pe Anne și Edward pe listă, dar nu a reușit să-i elimine pe Andrew și Harry. Cu toate acestea, Camera Lorzilor a auzit că doar „membrii activi” ai familiei regale vor fi chemați să acționeze în calitate de consilieri de stat.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDan Cascaval a castigat un nou mandat de rector la Universitatea Tehnica Gh. Asachi
Articolul următorFrații Pavăl și Umbrărescu țin economia municipiului Bacău peste cea a Iașiului. Vezi datele comparative
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments