25% din flota Wizz Air va fi ținută la sol. Acest lucru ar putea avea un impact semnificativ asupra zborurilor de pe Aeroportul Iasi

0
174

Cresterea traficului la Aeroportul Iasi periclitata in lunile urmatoare. Numărul pasagerilor care au tranzitat Aeroportul Iași a crescut in luna februarie cu peste 40 procente comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Cresterea traficului la Aeroportul Iasi periclitata in lunile urmatoare

Lunile urmatoare, cifrele s-ar putea schimba dupa ce o importanta companie aeriana de zboruri low cost a redus cursele pentru anul 2024 in mai multe baze din tara. Decizia a fost luata pentru ca 25% din flota va fi tinuta la sol din cauza unor probleme tehnice la motoare. Acest lucru ar putea avea un impact semnificativ asupra zborurilor de pe Aeroportul Iasi.Compania low cost a redus bazele de pe mai multe aeroporturi din tara. Aerogara ieseana a inregistrat cresteri semnificative ale numarului de pasageri si anul acesta, insa fluxul va fi modificat considerabil in urma reducerii numarului de zboruri.

Romeo Vatră, Director Aeroportul Iasi: „In ianuarie am avut o crestere de 50% dar nu ma astept ca acest proces sa ramana in lunile urmatoare pentru ca sunt cativa factori care vor atenua din acest proces de crestere si ma refer la faptul ca in martie ma astept sa fie doar un 20.000 fata de ce am avut din 2023 cand am avut 140.000 si estimarea noastra ar fi la 160.000″.

Jumatate de milion de pasageri au fost in primele luni ale anului pe Aeroportul Iasi, fata de 360.000 cat au fost anul trecut.

De ce spun ca nu ma astept sa avem o crestere fantastica anul acesta fata de anul trecut pentru ca sunt cativa factori si daca este sa analizam companiile. Cea mai importanta companie este Wizz Air care are o cota de trafic de 70% pe aeroportul Iasi. Si in acest an, Wizz are niste provocari foarte mari pentru ca 25% din flota va fi tinuta la sol pentru a fi verificata in service, pentru problemele pe care le au la motoare„, a adaugat Romeo Vatra.

Dupa solutionarea acestor probleme tehnice, Iasul este in atentia companiilor aeriene pentru a crea baze importante de zboruri.

Pe Iasi vor ramane cu cinci aeronave in baza si nu au luat in calcul sa suspende, cum s-a intamplat in Bucuresti si Cluj. Doar Santorini care era suspendata si sezoniera„, a mai precizat Directorul Aeroportului Iasi.

1 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments