Cum a ajuns botoșăneanul Corneliu Mihai să schimbe funcțiile în spitale după bunul plac. Cine îl sprijină?

0
1020

Economistul Corneliu Mihai este noul manager al Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani.

Corneliu Mihai va ocupa, cu titlu interimar, această funcție, pentru o perioadă de 90 de zile. Acesta s-a suspendat din funcția de director al Unității de Asistenţă Medico – Socială „Dr.Elena Popovici” din Flămânzi, pe care a ocupat-o, prin concurs, începând din luna septembrie.

Ajungerea lui Corneliu Mihai la Iaşi a fost o surpriză totală şi în 2019, când a fost numit manager la Spitalul de Copii din Iași de către Maricel Popa şi administraţia PSD a judeţului Iași. Acesta tocmai vacantase postul similar de manager de la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Botoşani.

Perioada în care a fost manager la „Sf. Maria” a fost marcată de conflicte între Corneliu Mihai și medici. O bună perioadă de timp Sidonia Susanu s-a suspendat din funcție si a părăsit complet spitalul cat botoșăneanul a fost director.

A rezistat doar un an de zile la conducerea unităţii medicale ieşene, fiind schimbat în 2020, la scurt timp după alegeri şi după ce PNL a preluat controlul Consiliului Judeţean. De altfel, actualul preşedinte al CJ, Costel Alexe, a fost extrem de vocal la numirea lui Corneliu Mihai în 2019, spunând că este „o ruşine pentru judeţul nostru”, centru medical regional, ca să aducă şefi din alte judeţe, scrie sursa citată.

În trecut, Corneliu Mihai a mai fost director la Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale, comisar şef la Garda Financiară, subprefect, dar și manager interimar ( timp de 3 luni) al Spitalului Sf. Spiridon din Iași.

Reamintim că fostul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, Monica Adăscăliţei este în arest la domiciliu într-un dosar de corupţie. Acesta este al doilea manager al unităţii medicale reţinut de procurorii DNA după ce, în decembrie 2023, Doina Caba şi alţi nouă angajaţi ai spitalului, unii cu funcţii de conducere, au ajuns în arest într-un dosar privind fraudarea unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante în perioada 2018-2023.

5 2 votes
Article Rating


Articolul precedentSituatie grava in parchete, dezvaluita de procurorul Daniel Horodniceanu din CSM: “Iau legatura cu procurori care au intrat in sistem din cei cu cinci ani vechime. Principala problema pe care majoritatea mi-au relatat-o este ca nu cunosc tehnici, tactici de ancheta… Politistii care altadata puteau sa fie un reper in ceea ce priveste invatarea tehnicilor de ancheta sunt lipsiti de experienta sau de motivare”
Articolul următorBogdan Cojocaru și Bogdan Balanișcu sunt candidații PSD Iași pentru funcțiile de Președinte al Consiliului Județean Iași, respectiv Primar al Municipiului Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments