Menajeria politică de la Schitu Duca! Candidații pentru primărie – un IT-ist fără BAC și 3 liberali acuzați de fraudă, escrocherie și viol de babe

0
1629

La Schitu Duca, liberalii nu au egal în prostie, ajungând să se contra candideze între ei, spre bucuria lui Mihai Mihalache, care dorește să-și redobândească fotoliul de primar.  Cei trei candidați aruncați în lupta pentru primăria Schitu Duca, sunt un primar în funcție acuzat de fraudă, un fost primar cu dosar penal pentru escrocherie și un consilier local acuzat că viola babe prin comună. Ceva mai moral nici că se putea pentru funcția de primar! Un alt candidat pentru funcția de primar, fost liberal dat afară din PNL pentru că își șantaja colegii, este un individ de 30 de ani care susține că a absolvit o facultate de IT în Norvegia, dar el nu are BAC-ul luat în România

Atât de mare este dușmănia și prostia în PNL Iași, încât la Schitu Duca, liberalii au ajuns  să contra candideze între ei. Actualului primar în funcție, veterinarul Grigore Corciova i se reproșează că nu a atras destul de mulți bani în comună și nu a comandat destule studii de fezabilitate de la firmele de casa ale liberalilor. Practic, nici pentru comună nu a făcut nimic, nici pentru camarila penală din Podu Roș. Pe cale de consecință, veterinarul este pe muchie pe cuțit în privința unei noi susțineri pentru fotoliul de primar, dar deocamdată este în cărți. Alături de acesta, de pe margine își mai fac încălzirea alți doi liberali, respectiv Petru Olaru, actual viceprimar al comunei și Virgil Romanica, consilier local cu afaceri în comună.

Sfânta treime liberală- un primar acuzat de fraudă, un escroc și un violator de babe

Cum s-a ajuns ca trei liberali să fie în aceeași competiție pentru un singur post, ne duce cu gândul la luptele de gladiatori, în cazul de față fiind vorba doar de o luptă la categoria cocoș. Grigore Corciova a fost mână moartă încă din startul campaniei electorale din 2020. Lipsit de carismă și asumare, Corciova mai mult a stat ascuns în primărie în acest mandat decât a stat printre oameni sau la partid. Când mai era invitat pe la partid, nu-l cunoștea nici portarul. A fost bătaia de joc nu atât a opoziției, cât a liberalilor. Ce i se ordona, aia executa, de aici și dosarele pe care le are pe rol, printre care un dosar de fraudă. În anul 2022, inspectorii Curții de Conturi au descoperit prejudicii de miliarde de lei și au dispus recuperarea banilor de către conducerea primăriei.

Viceprimarul Petru Olaru este o altă persoană odioasă scoasă din jobenul cu monștri al PNL. Fost primar al comunei Schitu Duca în urmă cu vreo 2 decenii, acesta a fost acuzat de escrocarea propriilor concetățeni , cărora le lua banii își îi înșela cu locuri de muncă în Germania. În urmă cu 2 ani, inspectorii de integritate ai ANI l-au găsit în stare de incompatibilitate.  Acesta deține un PFA înregistrat la Registrul Comerțului, în condițiile în care legea nu-i permite așa ceva.

Nu în ultimul rând, consilierul Virgil Romanica este, de departe, cel mai urât caz de candidat care nu ar trebui să acceadă niciodată într-o funcție publică, dacă este să dăm crezare unui vox populi printre cetățenii comunei Schitu Duca.

Virgil Romanica este un bișnițar , un violator care a violat o femeie de 82 de ani pe timpul când era milițian la Aroneanu , care pentru un strugure i-a rupt degetele la mâna domnului Cătălin Ciocoiu. Virgil Romanica avut un văr la conducerea primăriei Schitu Duca care își înhăma femeia la căruță. Virgil Romanică ( zis Varză), este un violator, care l-a terorizat pe cumnatul său până ce bietul om s-a spânzurat. Ce exemplu dă și acest securist de candidează la funcția de consilier? Are un verișor pe nume Romanica Costel ,un criminal în serie care a avut la activ în jur de 5 crime. Ăștia  trebuie fugăriți din comuna Schitu-Duca, nu să o conducă”, susțin cetățenii din Schitu Duca.

Norvegianul din Schitu Duca, impostor de carieră

Un alt patrulea candidat la funcția de primar a comunei Schitu Duca este de-a dreptul o caricatură politică. Fost consilier local PNL, dat afară din partid pentru că își șantaja colegii, acesta a bătut pe la ușa formațiunii Forța Dreptei, care după o scurtă verificare a persoanei au decis că nu au nevoie de saltimbanci, așa că cine putea să primească în rândurile ei o persoană toxică, decât AUR.

În ultima vreme, am primit mai multe mesaje, trimise în privat de unii dintre dumneavoastră, locuitori cu adevărat preocupați și îngrijorați de soarta comunei noastre Schitu Duca.  De aceea, am decis  să lămuresc mai multe  aspecte pe care mi le-am propus prin candidatura mea la  funcția de primar. Dar mai întâi, aș vrea să clarific următoarele. Am făcut demersuri în străinătate pentru a aduce investiții în comuna noastră, am bătut la multe uși, cerând ajutorul, având ca singur scop dezvoltarea comunității noastre. M-am întâlnit cu reprezentanți la nivel local și național din Norvegia, cu oameni de afaceri interesați să ne susțină. Propun ca la viitorul mandat, care începe în septembrie, să nu mai dăm un cec în alb viitorului primar. Fiecare dintre candidați să spună concret ce va face în primul an de mandat și dacă nu pot realiza ce au promis să își dea demisia și să plece, din bun simț.  Funcția de primar este atrăgătoare căci pe lângă salariul pe care îl încasezi ai și alte ”avantaje”, căci, după un mandat de 4 ani,  la ieșirea la pensie, beneficiezi de pensie specială. Eu am 30 de ani și nu mă gândesc încă la pensie, iar până atunci mai am mult de lucru”, susține candidatul Andrei Ciubotariu.

Tocmai de aceea, mi-am propus  proiecte realizabile  pentru comuna Schitu Duca,  proiecte care se întind pe o perioada de 4 ani, atât cât este un mandat de primar, și  urmează să sa vi le prezint separat.

Printre proiectele pe care acesta dorește să le realizeze încă din primul an de mandate se numără asfaltarea tuturor drumurilor din comuna Schitu Duca în  proporție de cel puțin  75% , acțiunea finalizându-se ulterior, modernizarea iluminatului stradal în întreaga comună, dotarea comunității cu o salvare și o mașină de pompieri, înființarea unui parc fotovoltaic pe teritoriul comunei Schitu Duca, proiect realizat  cu capital Norvegian, înființarea unei stații de  colectare și reciclare a deșeurilor sau modernizarea transportului public de călători cu ore bine stabilite.

“ Vreau să menționez că pentru toate proiectele voi fi asistat de consilieri străini pe fiecare domeniu, pe măsură ce voi  le prezenta în următoarea perioadă când voi face deplasarea în  străinătate. Eu, Andrei, mă angajez că, dacă în decursul unui an de la preluarea mandatului sau la capătul celor 365 de zile de la data depunerii jurământului de primar, nu mă voi achita de cele stabilite, îmi voi da demisia! Voi scrie cererea de demisie odată cu preluarea funcției de primar, cerere care va fi la dispoziția dvs.  Vreau să menționez că, pentru primul an de mandat nu am nevoie de salariu, mă voi întreține din surse proprii. Aș dori ca acei bani să fie folosiți pentru ajutarea persoanelor care nu au posibilități să-și cumpere medicamente sau să urmeze un tratament”, a mai spus Ciubotariu.

Față de acest sac cu promisiuni descărcat pe pagina sa oficială și pe cele ale comunei, reacțiile ironice nu au întârziat să apară, cea mai delicioasă aparținând unei bătrâne din comună. “Domnule, da ăsta-i valoros! Marcați-l la Primăria Iași că se stinge la Schitu Duca”.

În realitate, acest individ nu are toate țiglele pe casă. Susține că cunoaște 4 limbi străine, la perfecție, că are absolvită facultatea în Norvegia, dar nu are BAC-ul luat în România. Mai mult, surse din cadrul Primăriei Schitu Duca susțin faptul că Ciubotariu nu are o zi de muncă, deși lansează pe pagina proprie tot felul de clipuri  din afara unor clădiri din Norvegia, pe care le prezintă a fi sedii de firmă unde lucrează el, adevărate obiective strategice ce nu pot fi filmate, dar lui i s-a  îngăduit pentru le prezenta cetățenilor din Schitu Duca.

Anunță că aduce tot felul de mașini de pompieri și salvări din Novegia, că înfrățește Schitu Duca cu comune de pe acolo, dar el este o caricatură cu laptop care îi santaja pe cei din PNL,  că vroia să ajungă viceprimar și nu găsea altă cale. Este campion la făcut plângeri penale colegilor din primărie. Odată a adus Poliția pe motiv că un consilier al primarului este angajat ilegal în Primărie, că nu ar fi dat concurs, dar nu a avut bunul simț să se uite puțin peste Codul Administrativ, ca să vadă că personalul contractual nu are nevoie de concurs pentru angajare”, susțin surse din cadrul primăriei.

4.2 5 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments