Noul stadion va fi construit in zona Cicoarei. Arena ar urma sa fie construita in urmatorii patru ani si va avea 20.000 de locuri

0
1385

Primaria Iasi a luat decizia de construi noul stadion in zona Cicoarei. Initial, proiectul era prevazut pe Moara de Vant, in apropierea Salii Polivalente si a Spitalului Regional de Urgente. Ulterior, autoritatile locale au decis ca cea mai buna varianta ar fi construirea stadionului in zona ses Bahlui.

Costurile constructiei noului stadion se ridica la 100 de milioane de euro. Un prim pas a fost facut prin accesarea unui imprumut de la bancile comerciale prin care sa fie demarate lucrarile la viitorul stadion. O parte din bani vor fi alocati de la Guvern, iar cealalta parte va fi din bugetul local.

Noul stadion va fi construit in zona Cicoarei

Mihai Chirica, primarul mun. Iasi:

Din punct de vedere spatial exista teren, dar din punctul de vedere al utilizarii pe termen lung, zona tinde sa devina sufocata avand in vedere faptul ca, in curand, incep lucrarile la Spitalul Regional de Urgenta, iar functionarea celor trei activitati: stadion, sala polivalenta si spital regional intr-un areal pana la 100 de hectare. Reprezinta o solutie in conditiile in care o criza in situatii de urgenta ar putea duce la blocarea completa a accesabiltiatii.

Arena ar urma sa fie construita in urmatorii patru ani si va avea 20.000 de locuri.

Mihai Chirica, primarul mun. Iasi

„Am ajuns la concluzia ca cel mai sigur amplasament ar trebui sa fie in diagonala orasului, in apropierea unei cai de circulatie majore. Este vorba despre centura orasului si legatura la viitoarea autostrada si in felul acesta dispersam atentia publicului si spre alte zone astfel incat sa nu aglomeram circulatia in municipiul Iasi. Este cea mai inteleapta decizie pe care am luat-o in ultima perioada cu toate ca tineam foarte mult la o arhitectura compusa coroana Reginei si coroana Regelui. Va fi in zona Cicoarei, in spatele coplexului comercial care exista acolo pe o suprafata de teren a municipiului Iasi de 44 de hectare, libera, nu exista nicio constructie. Cu accesibilitatea dinspre Soseaua de Centura, dinspre actuala legatura care traverseaza peste calea ferata si cu posibiitatea accesarii de pe legatura catre complexul comercial”.

La ora actuală, Poli joacă meciurile de acasă pe arena „Emil Alexandrescu”, din Copou, ridicată în 1960.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentParcul industrial de la Lețcani, gaura neagră a Consiliului Județean Iași. S-au implinit 10 ani de inactivitate
Articolul următorVosganian, primit cu covorul rosu in PNL. Ce spunea acum 2 ani: „Alianta PSD-PNL este cea mai bizara struto-camila politica ce se poate imagina”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments