Nutu Camataru si-a facut IFN ca sa intre in legalitate. Un senator a dezvaluit ca sunt pe piata institutii financiare nebancare care practica dobanzi de 69.000%

0
334

Nutu Camataru nu ma da bani la negru cu camata si a intrat in legalitate. Aceasta este dezvaluirea lui Daniel Zamfir, presedintele Comisiei Economice, Industrii si Servicii din cadrul Senatului.

„Știți că Nuțu Cămătaru și-a făcut IFN? Pe bune are IFN. Nuțu Cămătaru, care dădea bani la negru cu camătă și risca închisoare, văzând cam de dobânzi practică IFN-urile a intrat omul în legalitate. Nu e o glumă, este o realitate și atunci am stabilit să plafonăm dobânzile la IFN-uri. Am înțeles că piața este liberă, dar piața liberă nu trebuie să se transforme în junglă”, a explicat ieri Daniel Zamfir.

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, în calitate de for legislativ decizional, proiectul de lege privind protecţia consumatorilor care se referă la plafonarea dobânzilor anuale efective la instituţiile financiare nebancare şi la limitarea creanţelor pe care le solicită recuperatorii.

”Există IFN-uri în România care practică dobânzi între 7000% și 8000%. Da, ați auzit bine. Vedeți de ce v-am zis că stați jos. Există IFN-uri care practică dobânzi de 69.000%. Faptul că această piață a rămas așa, că oamenii nu erau avertizați, că nu li se spunea cât este dobânda”, a precizat Zamfir.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments