Barbat din Iasi, mort in accident rutier pus la plata dupa ce a decedat! Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf Apostol Andrei” din Galați „vorbește” cu morții. Bărbatul a fost somat de unitate să plătească spitalizarea

0
585

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf Apostol Andrei” din Galați „vorbește” cu morții. Chiar dacă bărbatul era mort de zile întregi în urma unui accident rutier, conducerea spitalului la care a fost declarat și decesul îi trimite somație pe numele său cum că ar datora suma de 1.800 de lei pentru cheltuielile de investigații și tratamente. Povestea hilară a fost povestită cu lux de amănunte de către Anca Grădinaru, soția bărbatului mort pe E85.

Nicusor Grădinaru a murit pe 23 februarie 2024, în urma unui tragic accident rutier. În mașina condusă de bărbat se aflau soția lui și încă o colegă pentru a merge la un curs în București, pe drumul morții E85. Au plecat din Iași însă nu și-ar fi imaginat niciodată că acela va fi ultimul moment în care soții Grădinaru vor mai fi împreună.

În accident au fost implicate trei autoturisme, iar din primele cercetări s-a demonstrat faptul că vinovați ar fi alți doi șoferi.

Unul dintre ei a murit pe loc, celălalt a fugit de la locul accidentului.

„Se dau bani de la buget pe de toate, dar pe E 85 nu dau bani să despartă sensurile de circulație pe niște parapeți care ar salva viețile oamenilor. Soțul meu a luat volan dreapta pentru a-mi salva viața. Eu și cu colega care eram în mașină am ajuns cu SMURD la Buzău. Soțul meu a fost luat cu elicopterul și dus la Spitalul de Urgență din Galați unde a decedat înainte de miezul nopții. ”.

Au cerut bani bărbatului mort

Și de parcă moartea subită a bărbatului nu era suficientă, Anca Grădinaru s-a mai lovit de un obstacol: nepăsarea autorităților. Pe 14.03.2024, Spitalul Județean Galați, unitate la care a fost transportat și unde a fost declarat și mort se gândește să îi scrie lui Nicusor Grădinaru că figurează cu un decont de cheltuieli de 1.860,72 lei pentru spitalizare din 23.02.2024.

„Ieri, găsesc o scrisoare care îi este adresată de la spitalul din Galați, unde i se pretinde soțului meu decedat plată a sumei de 1.800 și ceva de lei și date despre dosarul penal. Soțului meu care a murit la ei în spital. Asta trebuie să țipe toată România. Eu sunt accidentată, cu certificat medico-legal, cu concediu medical, cu 45 de zile. Pe 24 februarie eram la UPU Iași, la IML. Pe soțul meu nu îl aduce nimeni și nimic acasă. Plus, rănile, trauma și suferința mea. Astea nu au niciun corespondent în nicio plată. Dacă mi se dă rezerva federală, nimic nu recuperează suferința mea și moartea soțului meu.”, a mai spus Anca Grădinaru, îndurerată.

Trăim in Romania:
1. Spitalul Clinic Județean de urgenta Sf Apostol Andrei Galați ”vorbește” cu morții:
Dl. Gradinaru Nicusor a decedat pe 23 februarie 2024, in urma unui accident auto.
In accident au fost implicate 3 autoturisme. Vinovați alți doi șoferi. Unul dintre ei a murit pe loc, celălalt a fugit de la locul accidentului.
Dna Anca Grădinaru îmi spune ” Se dau bani de la buget pe de toate dar pe E 85 nu dau bani să despartă sensurile de circulație pe niște parapeți care ar salva viețile oamenilor”.
Dl. Nicusor Gradinaru in urma accidentului a fost transportat la Spitalul judetean Galati unde a decedat, pe 23.o2.2024, in urma ranilor provocate in accident.
Pe 14.03.2024, Spitalul Judetean se gandeste sa ii scrie d-lui Nicusor, ca tot a murit la el in curte, si sa ii comunice:
– că figurează cu un decont de cheltuieli de 1.860,72 lei, cheltuieli de spitalizare din 23.02.2024 in sectia ch toracica;
– că legea zice ca cel vinovat de accident are obligatia să plătească spitalizarea victimei;
– În cel mai scurt timp să îi comunice copia plângerii, autoritatea la care a depus-o, numărul dosarului și instituția care efectuează cercetări în cauză, precum și copia rezoluției/ ordonanței emise.
Dna Ana Grădinaru acum se gândește:
– dacă dl. Nicușor se va ridica din morți să îi răspundă spitalului ”în cel mai scut timp” la solicitare și dacă se va mai scula din când în când ca să îi comunice spitalului și care este rezultatul cercetărilor în urmărirea penală și, eventual, în instanță
Sau
– dacă să îi răspundă dânsa spitalului în numele dlui Nicusor: ” Subsemnatul Nicușor Grădinaru decedat…. ….va comunic prin prezenta că vă aștept alături de mine pentru a achita suma comunicată la cimitirul Sf. Vasile din Iași, Parcela….Rândul…locul …”
Eu mă întreb ce prejudicii recuperează spitalul ăsta, dacă el înțelege să îl întrebe pe mort cum stau lucrurile. De parcă nu a informat niciun organ penal că a decedat în curtea sa și toate cele.
Probabil nu recuperează nimic. Scrie mortului, mortul nu îi răspunde și gata, a rezolvat problema. Ce să mai piardă timp cu cereri depuse și urmăriri a dosarelor?
2. Cercetarea penală.
În urma accidentului cel puțin două victime: dl Nicușor – decedat, dna Ana Gradinaru – cu vatamari care necesita investigatii medicale si recuperare medicala in continuare.
Dna Ana Gradinaru îmi spune: ”Comisarul de la Buzău a spus că … trebuie să plătesc o expertiza cu 2000 de lei. De unde sa iau banii ăștia? Eu sunt în medical cu boală obișnuită plătită cu 70 %. Am de făcu RMN și de făcut recuperare. Dacă nu cică trebuie așteptat până are bani Ministerul de justiție 1 an sau mai mult”.
Deci, care va să zică, în România, cercetarea penală în caz de ucidere din culpă și vătămare se face pe banii persoanelor vătămate. Dacă acestea nu plătesc (că n-au de unde), cercetarea penală se termină la sfintele calende, când o da Ministerul bani. Asta dacă dă vreodată. Dacă nu, zace dosarul într-un sertar. Mortul e mort și îngropat. Persoanele vătămate să se descurce.
Să-nțelegem că o cercetare penală ca să se desfășoare și să se finalizeze cu o concluzie, trebuie ori să ajungă cazul în presă și să urle toate știrile ori să ai bani ca să stai pe capul organelor de cercetare penală și să plătești orice cost care invocă că este necesar ca să meargă mai departe.
Dacă nu poți să faci una sau alta … aia e.
Muri, se duse.
Ai rămas cu sechele în urma accidentului, ești prin concediu medical, stai prin spitale și investigații… treaba ta. Dar, să faci bine, să mai scoți și bani ca să își facă penalul treaba.

Acum, singura dorință a femeii este să poată face ceva pentru ca alte persoane să nu își mai piardă viețile pe drumul morții E85.

„Nu pentru mine sau pentru el vreau să se audă. Cine merge pe E85 să aibă mare grijă. Am trecut cu groază pentru că am fost citată la Poliția Buzău pentru declarații. Oamenii mor pentru că România dă bani pe orice dar nu sunt în stare să delimiteze prin niște parapeți cele două sensuri de mers. Intră în planul de decimare a populației faptul că nu se ia o măsură minoră care să salveze? Cum să scrii unui mort să-ți dea bani? Cum să ceri unui mort să-ți dea date dintr-un dosar? Întrece orice limită!”.

Pe lângă durerea pierderii soțului și a tragediei prin care a trecut, Anca Grădinaru are nevoie de foarte mult timp pentru a se recupera.

„Dificil este și pentru mine. Trebuie să mereg la neurolog pentru că s-a descoperit că aș mai avea ceva și la coloană. Durează un an și jumătate până când fractura la claviculă făcută de centura care mi-a salvat viața se va recupera. Asta înseamnă timp și bani”.

199 de cruci doar pe raza judetului Buzau, in ultimii 10 ani au murit aproximativ 300 de oameni pe E85

Pe Drumul National 2 (E85), pe raza județului Buzău, se pot numără 199 de cruci ridicate în amintirea persoanelor care și-au pierdut viață în accidente de circulație, mai multe decât cei aproximativ 85 de kilometri de drum, în ultimii 10 ani 272 de persoane decedând în aceasta zona în evenimente rutiere, se arata într-un reportaj publicat de Agerpres.

„Drumul Morții”, cum mai este denumit DN2 (E85), se numără printre cele mai periculoase artere de circulație din Romania. Anual, pe drumul european au loc zeci de accidente de circulație soldate cu pagube materiale, persoane ranite grav sau persoane decedate. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău, pe segmentul de drum gestionat sunt ridicate aproximativ 200 de cruci care amintesc de victimele care și-au pierdut viață în urma evenimentelor rutiere, în anumite puncte fiind ridicate cate trei.

 

5 2 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments