Update! Liviu Maha a câștigat alegerile la UAIC. Ziua decisiva la Cuza. Peste 75% prezenta la vot la orele dupa amiezii

0
6338

Rezultatele votului din turul al II-lea pentru funcția de Rector sunt următoarele:

  • Prof. univ. dr. Liviu-George MAHA – 487 de voturi;
  • Prof. univ. dr. Tudorel TOADER – 233 de voturi.

Voturi nule – 19;

Voturi albe – 2;

Total voturi exprimate: 741

Alegerile vor fi validate în ședința Senatului UAIC din data de 22 martie 2024.

Universitatea Cuza isi alege astazi rectorul, in turul 2 al alegerilor ramanand in cursa Liviu Maha si Tudorel Toader. Primul a obtinut cu 31 de voturi mai mult in scrutinul derulat saptamana trecuta.

La o zi după rezultatul primelor alegerilor, trei dintre cei patru foști candidați, adică prof.dr. Gabriel Claudiu Mursa, prof.dr.Tudor Luchian și prof.dr. Mihaela Onofrei au declarat public că îl susțin în cursa pentru funcția de rector pe Liviu Maha.

Pe de alta parte, mai multi decani si prodecani ai celor 15 facultati il sustin in continuare pe Tudorel Toader. Pana la orele amiezii, aproape 30 la suta dintre votanti trecusera la urne.

Dupa ora 16.15 deja au votat 76,5 % dintre persoanele cu drept de vot

5 2 votes
Article Rating


Articolul precedentTudorel Toader, detronat după două mandate. Contracandidatul Liviu George Maha câștigă alegerile pentru funcția de rector al Universității Cuza din Iași, într-un al doilea tur care a fost pe punctul să fie amânat / Toader invocă o „Monstruoasă coaliție”
Articolul următorTudorel Toader, după ce a pierdut alegerile: „Nu au contat realizările, au contat calcule, aranjamente şi angajamente. Am sentimentul unei “Monstruoase coaliţii”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments