EXCLUSIV! Cruntă răzbunare a lui Tudorel Toader – plăci de marmură cu numele lui la intrarea în universitatea condusă de Maha, plătite de noul rector

0
1496

Una dintre ultimele achiziții directe făcute în mandatul de rector al lui Tudorel Toader va fi și prima  lovitură de imagine pentru actualul rector al UAIC Iași, Liviu  Maha. Chiar pe 1 aprilie, cu o zi înainte de numirea lui Liviu Maha pe funcția de rector, departamentul de profil al universității a lansat o solicitare de preț pentru achiziția directă a 7 plăci de marmură ce ar urma să fie montate la intrările a 7 clădiri reabilitate în ultimul mandat al lui Tudorel Toader. Comanda prevede strict ca pe aceste plăci să fie gravate, cu litere aurite,  numele universității, ce reprezintă clădirea, o mențiune asupra ultimei modernizări și numele fostului rector Tudorel Toader. Plăcile astfel gravate vor fi  montate în mandatul lui Liviu Maha și plătite de acesta pentru un ultim moft megalomanic al celui mai hulit rector al UAIC Iași

Caz neobișnuit la Universitatea Al. I. Cuza din Iași! Liviu Maha, actualul rector al universității va trebui să plătească 7 plăci de marmură cu numele contracandidatului său, fostul rector Tudorel Toader, acestea urmând a fi montate la principalele intrări în clădirile de patrimoniu ale primei unități de învățământ superior din România.  Solicitarea de preț a fost lansată pe 1 aprilie, cu o zi înainte de numirea lui Liviu Maha în funcția de rector, și presupunea livrarea a 7 plăci de marmură gravată, de culoare albă, cu texte gravate și vopsite în auriu. Cele 7 plăci vor trebui să aibă gravate următoarele texte – “Universitatea Al. I. Cuza- Casa Universitarilor – clădire de patrimoniu construită în anul 1800, reabilitată și modernizată în perioada 2019-2022. Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității”, ”UAIC Corp E clădire de patrimoniu construită înainte de anul 1830, reabilitată și modernizată în perioada 2020-2023 de prof.univ.dr. Tudorel Toader, rectorul Universității”, ”Corp O, clădire construită în anul 1924, reabilitată și modernizată în perioada 2021-2023…”, ”Observatorul astronomic, clădire de patrimoniu construită în anul 1913, reabilitată și modernizată în perioada 2021-2023”, ”Stațiunea biologică marină ”Prof. dr. Ioan Borcea” Agigea, clădire construită în anul 1920, reabilitată și modernizată în anul 2021”, ”Stațiunea de cercetare științifică și practică studențească ”Vasile Băcăuanu” Ștefănești,  clădire construită în anul 1900, reabilitată și modernizată în anul 1923”, ”Stațiunea biologică marină ”Prof. dr. Ioan Borcea” Agigea, clădire construită în anul 1944, reabilitată și modernizată în perioada 2019-2020”.

“Bulibașa” Toader, gravat în litere aurite

Practic, cu premeditarea unui dictator care își prevestește o abdicare  rușinoasă, Tudorel Toader a ținut să-i lase lui Liviu Maha o moștenire care cântărește greu în orgoliul noului rector, aceea de a puncta în litere aurii numele acestui “bulibașă” academic, spre neuitarea cotidiană a celor care i-au suportat ieșirile megalomanice timp de 7 ani. Reamintim faptul că, în urma alegerilor organizate luna trecută, Tudorel Toader a pierdut alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, el fiind învins în turul doi, la o diferenţă de peste 250 de voturi de Liviu Maha, profesor de economie. Liviu Maha a obţinut 487 voturi, în timp ce Tudorel Toader, actualul rector al Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” a fost votat de 233 de persoane. Turul doi al alegerilor s-a desfăşurat într-un context tensionat, după ce Olga Andreea Urda, o apropiată a lui Tudorel Toader, a demisionat din funcţia de preşedinte al Biroului Electoral, fiind o încercare pusă la cale de gruparea lui Toader, de a amâna desfăşurarea turului doi de scrutin. Tudorel Toader a fost ales rector al universităţii ieşene în anul 2014, iar în timpul guvernării Dragnea a ocupat funcţia de ministru al Justiţie, fiind contestat cu vehemenţă atât de societatea civilă, cât şi de către opoziţia de la vremea respectivă.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentServiți Zoaie de la Doru Oaie pe ăeroportul deontologului Romică. Romică, băiatul de mingi al lui Don Costelo Blacboard.
Articolul următorPolitico: Presedintele Iohannis are sanse mari sa devina noul sef al Comisiei Europene, in locul Ursulei von der Leyen. Argumente: „O persoana calma, ferma si este simpatizat de liderii europeni”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments