Holboca, între realitatea unui cătun metropolitan și propaganda unui primar de paie

0
1001

Într-o comună străină de fonduri structurale europene sau alte fonduri guvernamentale, actualul edil anunță schimbări majore alături de o echipă de “colhoziști”. Primarul Luș din Holboca este artizanul proiectelor zero pentru comunitate, dar continuă să susțină cu tupeu,  după 2 mandate de viceprimar și de primar, că “se poate”. În timp ce alți primari își etalează ce au putut să facă pentru comunele lor, Luș, un abscons bugetar de carieră, vine în fața locuitorilor din Holboca susținând că încă se poate să se facă ce nu a făcut în 8 ani de zile. Un astfel de primar care vine în fața electoratului cu previziunile din mandatul trecut, merită un șut în fund!

Demagogia și impostura politică va umple agenda publică în multe dintre comunitățile din județul Iași. Toți ratații politici care au stat la cald 4 ani, departe de problemele comunităților, ies acum din hibernare și vin în fața alegătorilor cu pliante, flori, zâmbete strâmbe și promisiuni mincinoase. Unul dintre impostorii zilei este Neculai Pamfil – Luș, primarul cu nume de cățeluș care se gudură zilele astea pe lângă holboșteni pentru încă un ciolan electoral.  Omul nostru este bugetar convins încă din momentul în care a lăsat în urmă băncile școlii. Nu a făcut nimic notabil în viața sa, ci doar a stat la cotitură pentru a agăța posturi publice, plătite de la buget.

Până în 2016, a lucrat în administrația publică locală, în cadrul Primăriei Holboca, în calitate de referent cultural (1996-2006), pe românește tăietor de frunză la câini, respectiv inspector de Stare Civilă (2006-2016). Începând din 2016, a fost, pe rând, viceprimar și primar al Comunei Holboca. Opt ani de zile în care locuitorii comunei au plătit un trântor pentru a scoate din zona de subdezvoltare această comunitate din coasta Iașului.

Primarul devizei “se poate” și-a demonstrat impotența administrativă

La o întrebare retorică – “De ce am intrat în politică?”, primarul Luș, încearcă să găsească o motivație a faptului că a mâncat degeaba 8 ani de zile din bugetul comunei, fără a aduce un plus valoare comunității.

Aveam atunci 41 de ani și tot atâția de când locuiam în Comuna Holboca. Cunoșteam foarte bine problemele comunității și mă confruntam cu ele în fiecare zi. Mă săturasem de lipsa lor de interes. Mă săturasem să aud mereu că nu sunt fonduri, că nu se poate mai mult. Replica mea: “Ba se poate!”. Fonduri erau, lipsea respectul autorităților locale pentru comunitatea noastră. La fel ca mine gândeau și simțeau foarte mulți dintre locuitorii comunei. Prin urmare, în iunie 2016, când am candidat sub deviza “Ba se poate!”, m-am bucurat de o susținere enormă, concretizată în voturi. Am fost ales în funcția de viceprimar și am câştigat, împreună cu echipa mea, 5 locuri în Consiliul Local. Această victorie ne-a permis să formăm o majoritate puternică în consiliu și să putem lua decizii în beneficiul comunităţii, astfel încât să implementăm proiecte cu impact pozitiv major în Comuna Holboca. Am demonstrat că se poate”, spune Luș de Holboca, fără să fundamenteze acest “se poate”, dacă el are vreun sens real sau doar peiorativ în raport cu interesele comunei Holboca.

Cu certitudine, primarul Pamful-Luș se referă la faptul că singura sa realizare a fost aceea că a putut, într-adevăr, să confiște destinele unei comune de care și-a bătut joc.

Delirul lui Luș, un primar care nu înțelege ce trebuie să facă un …primar

Delirul acestui primăraș lipsit de viziune, voință adminstrativă și interes pentru soarta comunității, continua la fel de abrupt.

Sunt un om nou în politică, dar cu experiență și rezultate în administrația publică locală. Proiectele implementate, la care am contribuit în calitate de viceprimar, sunt o confirmare a faptului că începând din 2016, lucrurile au început să se miște. Cu toate acestea, mai sunt multe lucruri de făcut în comuna noastră. Pentru că până în 2016, s-a făcut prea puțin (n.r. ce s-a făcut după, nu este în stare să răspundă). Cu toții ne dorim pentru familiile noastre o viață mai bună (un deziderat urmărit în mod egoist de Luș cât a fost la cârma comunei). Îmi doresc să avem condiții de trai civilizate și un viitor frumos, aici, în comuna noastră (n.r. a fost ales pentru a face, nu pentru a-și dori). De aceea, candidez pentru responsabilitatea de primar al Comunei Holboca, cu susținerea PNL, pentru a continua dezvoltarea Comunei Holboca. Candidez la alegerile locale din 2020, pentru responsabilitatea de primar al Comunei Holboca, susținut de PNL, pentru că sunt un om pragmatic și vreau să accelerăm dezvoltarea comunei noastre. Consider că PNL reprezintă, în momentul de față, cea mai bună opțiune pentru Comuna Holboca, fiind singurul partid care are capacitatea să susțină cu adevărat dezvoltarea comunității noastre. Nu sunt interesat de jocurile de putere din lumea politică. Singurul meu obiectiv, în calitate de candidat pentru Primăria Holboca, este acela de a continua munca începută în 2016: dezvoltarea comunei noastre”, susține Pamfil.

Pamfil, o Șoșoacă de Holboca

Pentru a scoate comuna din colaps, Pamfil își prezintă echipa aleasă pe sprânceană, din elita, din “crema”  comunei – factori poștali, tehnicieni, antreprenori de buticuri preocupați de evaziune fiscală și deversări de reziduri menajere în cursurile de apă, țârcovnici de biserică sau medici veterinari. O echipă demnă de a conduce destinele comunității în vremea PCR, nu într-o perioadă în care dezvoltarea unei comunități depinde de proiecte, nu de destoinicia în muncă.

Cât privește dezvoltarea comunei atât de trâmbițată de Pamfil Neculai –Luș, acesta ]și face propriul necrolog administrativ.

Am demonstrat că avem capacitatea să ne mobilizăm atunci când este nevoie, inclusiv în situații de criză. Am demonstrat responsabilitate și solidaritate față de comunitate, în gestionarea pandemiei COVID-19, cauzate de noul Coronavirus. Am demonstrat interes real pentru problemele comunității şi disponibilitate față de cetățeni, 24/24, 7 zile din 7, în toți cei 4 ani. În calitate de Viceprimar al Comunei Holboca, am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a rezolva cât mai multe dintre problemele comunității. Iar schimbarea se vede: drumuri asfaltate, se poate să avem utilităţi în tot mai multe gospodării, se poate să avem trotuare pavate şi locuri noi de parcare, se poate să avem parcuri şi terenuri de sport pentru petrecerea timpului liber. Se poate!

Ce mai putem spune atunci când totul s-a spus, dar nimic nu s-a demonstrat?!Cu Pamfil, ca cu Șoșoacă- “Vă deranjează că pot (n.r. să am tupeu murdar)? Bravo mie că pot și am curaj!”.

4.8 4 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments